11:8 – Hrvatska u posljednjem ispitu pred Eurospsko prvenstvo savladala Rusiju

962 0

ZAGREB – Krajem tjedna na Europsko prvenstvo u Budimpeštu ispraćamo žensku i muku vaterpolsku reprezentaciju.

Posljednja službena utakmica Hrvatske vaterpolske reprezentacije pred odlazak u Budimpeštu sinoć je završila pobjedom nad reprezentacijom Rusije rezultatom 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3).

– Siguran sam da su igrači umorni međutim smatram da nam se neke stvari ne smiju dešavati iako je umor u pitanju. Postojala je dekoncentracija i moramo biti jači od toga. Fokus mora biti 32 minute, bez obzira na umor, bez obzira na protivnika, bez obzira na sudce, publiku, moramo biti u utakmicu uvijek. Sada će igrači dobiti dan i pol slobodno, a nakon toga ćemo raditi na regeneraciji igrača taktičko – tehničkim detaljima i to će biti točno onako kako smatramo da ćemo postići optimum za taj dio turnira koji nas očekuje – rekao je izbornik Tucak.

Najbolji strijelac utakmice bio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije, s četiri postignuta gola, potom Lončar, Vukičević i Miloš s po dva pogotka i Garcia s jednim zabilježenim ubačajem.

– Naporno smo radili posljednjih tjedan dana pa ne možemo očekivati jednu lepršavu igru, tako smo i puno pogrešaka, no mislim da je to posljedica umora. Ipak, pobjeda je tu i to je najbitnije, da s pozitivom krećemo prema Europskom. Težak je raspored na Europskom prvenstvu, no tu je uvijek tako, znamo da je najveća koncentracija kvalitete u
Europi. No spremni smo na to i znamo što nam je cilj. A to je plasman na Olimpijske igre. – zaključio je Luka Lončar, reprezentativac.

Ivica Tucak je ovu utakmicu odigrao s 13. odabranika za Europsko prvenstvo, a to su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Maro Joković, Javier Garcia, Lovre Miloš, Ante Vukičević, Loren Fatović, Luka Bukić, Luka Lončar, Josip Vrlić

Stručni stožer čine: Ivica Tucak, Mile Smodlaka, Sandro Sukno, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić

Prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska – Rusija
Prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska – Rusija
Prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska – Rusija
Prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska – Rusija

Related Post