AUTOMOBILOM SRUŠIO BICIKLISTU

1347 0

OKUČANI, 16. listopad 2015. – Jučer oko 16 sati u Okučanima, ulica Ante Starčevića na kolniku državne ceste dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen biciklist.

Osobnim automobilom, bjelovarskih registracija pod utjecajem alkohola (0,54 promila) upravljao je 26-godišnjak s područja općine Gornji Bogićevci s kojim se u vozilu kao putnici nalazile dvije ženske osobe i jedno žensko dijete (5). Vozač osobnog automobila, koji se kretao istočnim prometnim trakom ulice iz smjera juga prema sjeveru prilikom pretjecanja bicikla kojim je upravljao 44-godišnjak iz Okučana nije držao potreban bočni razmak od bicikla. Tom prilikom automobil je prednjim desnim djelom vozila udario u lijevu bočnu stranu zadnjeg kotača bicikla uslijed čega je vozač bicikla zajedno s biciklom pao na travnatu bankinu s istočne strane kolnika.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je vozač bicikla kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policija će protiv vozača osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Related Post