Biciklista s teškim tjelesnim ozljedama pobjegao s mjesta nesreće

1513 0

ŠTIVICA, 12. srpnja 2019. – U Štivici, jučer (11. srpnja), u 16.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 73-godišnji biciklista.
Očevidom policijskih službenika Policijske postaje Nova Gradiška utvrđeno je, da je do prometne nesreće došlo u trenutku kada se biciklista uključivao s kolnog ulaza u promet (vozio lijevom stranom, te skrenuo desno na kolnik), ne vodeći računa o sigurnosti u prometu. Pritom je došlo do udara osobnog automobila (kojim je krećući se kolnikom upravljao 38-godišnjak) u bicikl, te pada i ozljeđivanja bicikliste.
Biciklista se potom udaljio sa mjesta događaja, ne razmijenivši podatke sa drugim vozačem o sebi i vozilu.
Policijski službenici su ga ubrzo pronašli te alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1.06 promila.
Ozlijeđenom biciklisti ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su ozljede naknadno okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.
Policijski službenici o prometnoj nesreći dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, te protiv 73-godišnjaka prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu (Stalna služba u Novoj Gradiški) zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (foto: ilustracija)

Related Post