Borba za život

2078 0

Vip centar iz Nove Gradiške sudjeluje u akciji za izlječenje malog Mislava Antolovića iz Osijeka jedini u Hrvatskoj boluje od iznimno rijetke bolesti, Fanconijeve anemije. Bolest je neizlječiva bez presađivanja koštane srži

 

 

Osječanin Mislav Antolović (9) jedini je u Hrvatskoj koji boluje od iznimno rijetke bolesti, Fanconijeve anemije. To je bolest slabo razvijene koštane srži, zbog koje tijelo proizvodi manje krvnih stanica. Bolest je neizlječiva bez presađivanja koštane srži, no kod Mislava to, nažalost, nije moguće jer nema odgovarajućih donora. Ni roditelji Ivana (33) i Slaven (35) ni mlađi brat Jakov (5) ne mogu mu biti donori pa je jedino rješenje da majka Ivana rodi još jednu bebu, i to umjetnom oplodnjom, kako bi Mislav dobio zdrave stanice iz pupkovine.

 

Majka mora roditi da spasi najstarijeg sina

 

– Trudnoća mora biti umjetnom oplodnjom kako bi se iz razvojnih stanica uklonio recesivni gen koji potiče razvoj te bolesti, a koji imamo i suprug i ja. Vrlo je vjerojatno da bi treće dijete također bilo bolesno kada bismo ga začeli prirodnim putem. Taj zahtjevan, ali izvediv postupak radi se samo u Americi u Chicagu i stoji 31.000 dolara (oko 180.000 kuna), a mi taj novac, nažalost, nemamo. S obzirom na to da je Mislavovo zdravlje sve više ugroženo i vrijeme mu istječe, moramo što prije sakupiti novac kako bismo što prije uspjeli realizirati ovaj plan. Zato smo pokrenuli akciju na Facebooku – kažu Mislavovi roditelji koji se već godinama bore za sinovljev život.

 

>>>Više pročitajte u tiskanom izdanju 24sata

 

Tekst sa facebook profila VIP centra Nova Gradiška:

 

Od danas u Vip centru Nova Gradiška skupljamo pomoć za malog Mislava! Bilo kakav dobrovoljni prilog bi dobro došao. Neka Nova Gradiška ponovno bude humanitarna po uzoru na novogradišćanski PONOS HRVATSKE. Pokažimo dobru volju i želju za pomoći, svaka kuna je bitna ovom dječaku. Blizu je izlječenja, kao što možete pročitati u članku, omogućimo mu da i dalje bude veseo i nasmijan!

 

Svi koji žele pomoći Mislavu Antoloviću mogu to učiniti na brojeve računa:

u PBZ-u 2340009-3102030023 na ime majke Ivane;

devizni račun PBZ SWIFT: PBZGHR2X; IBAN: HR14 2340 0093 2124 5005 1;

broj računa 20190567983

Related Post

JESENSKO ŠMINKANJE GRADA

Autor - 25/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 25. rujan 2012. – Iako se tijekom cijele godine primjereno održavaju javne površine u gradu, djelatnici Slavče su…

LOŠ PRIMJER

Autor - 08/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 8. travanj 2013. – Pobacano smeće po kolniku iz košara za otpatke u ulici Alojzija Stepinca i prevrnut…