BORISLAV VIDOŠIĆ: Gradonačelnik će dokazati svoju nevinost, Grad funkcionira i nastavljaju se svi projekti

3257 0

Zna se da  protiv gradonačelnika  ima 19  svjedoka  od kojih je 17 iz komunalnog odsjeka gradske uprave – kazao je zamjenik gradonačelnika Borslav Vidošić kojeg je gradonačelnik Vinko Grgić ovlastio za zastupanje grada

 

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. rujna  2020. –   Danas su konferenciju za novinare održali Borislav Vidošić i Ivana Trupina,  zamjenici gradonačelnika Vinka Grgića   S pozicije  zamjenika gradonačelnika ovlaštenog od strane gradonačelnika  za  obnašanje poslova  koje je on obavljao  govorio je  Borislav Vidoišić.  Kako je kazao imao je  potrebu   upoznati   građane sa funkcioniranjem Grada u novonastalim okolnostima bez, kako je napomenuo,  davanja izjava o istrazi. Punomoć  koju  mu  je gradonačelnik  dao ovjerena je kod Javnog bilježnika i  u skladu je  s zakonom.

 

Sigurni smo da će gradonačelnik  dokazati svoju nevinost

-Svjedoci smo ovog nemilog događaja koji se dogodio  s četvrtka na petak. U petak  kada je došlo do uhićenja  našeg gradonačelnika  bio sam s njim do zadnjeg trenutka. Ne želim komentirat te trenutke, a jedino što mogu reći da smo svi mi  kao gradska uprava  i kao gradski vijećnici, s kojima sam sutradan održao sastanak , sigurni i uvjereni da je naš gradonačelnik nevin i da  ovo što mu se pripisuje apsolutno nema nikakve veze. Vjerujemo da će   on  svoju nevinost, nažalost, morati  dokazivati, a ne da oni dokažu da je kriv.

Očekivali smo da će biti 48 sati u pritvoru, međutim, istražni sudac mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. U tih mjesec dana  ćemo vidjeti što će se dešavati.  Ono što se zna  da je protiv gradonačelnika  ima 19  svjedoka  od kojih je 17 iz  gradske uprave komunalnog odsjeka što apsolutno nema nikakvu težinu.

Prvi dan na televiziji  odvjetnik je rekao  da je blizu ostavka gradonačelnika, mogu reći da nije dao ostavku i ne znamo da li će ju dati i kada. Danas je kod njega njegov odvjetnik.  Nemili događaj više  ne bi htio  komentirati.  Nadam se da ćemo se pozitivno izvući iz ove situacije i da će gradonačelnik dokazati nevinost u koju smo uvjereni, a vjerujem i velika većina  građana.

Nadamo se da gradonačelnik neće dati ostavku, izbora neće biti, a ni povjerenika

Što se tiče funkcioniranja grada mogu reći da je gradonačelnik  u petak kada mu je skinut imunitet, kada smo bili zajedno, donio odluku  da ga zamjenjujem  u njegovom odsustvu, imam pravo potpisa i nastavim obnašati sve poslove koje je on obnašao.

Ukoliko dođe do ostavke  gradonačelnika zakonski je određeno tko dalje vodi grad. Nadamo se da gradonačelnik neće dati ostavku što sa sigurnošću ne možemo tvrdit. Proučili smo zakon i nadam se da naša pravna služba to sve zna. Punomoć  koju je gradonačelnik  dao ovjerena je kod Javnog bilježnika i sve je u skladu s zakonom. Ako dođe do ostavke gradonačelnika  postoje pravni akti koji kažu na koji način i tko dalje vodi Grad. Izbora neće bit, neće bi ni povjerenika.

 

Grad funkcionira kao i prije, nastavljaju se svi projekti 

 Svi mi koji smo u njegovom uskom krugu  zauzeli smo stav da se nastavljaju  svi projekti koji su započeti  i da će Grad i dalje funkcionirat kako je funkcionirao i  prije.  Svi će se projekti i dalje radit.

U listopadu ćemo imati prvu sjednicu  Gradskog vijeća   bez gradonačelnika i usvojiti polugodišnje izvješće i prvi rebalans. Pripremat ćemo se za studeni kad ćemo donijeti  proračun  za 2021. godinu. Na toj ćemo sjednici, prije svečane sjednice u povodu Dana grada,  donijeti odluku o dodjeli gradskih priznanja, a polovicom prosinca imat ćemo još jednu sjednici Gradskog vijeća  i usvojiti rebalans  proračuna.

Grad će i dalje funkcionirat i dalje kao i prije, nastavit ćemo sve    projekte koje je gradonačelnik  zamislio, ništa se  neće prekinuti , a očekujem da će se proračun napuniti kako planiramo i da ćemo sve financijski uspjeti  realizirati.

                     O projektu BIOSOL 30. rujna  se raspravlja u Zagrebu

Nastavljaju  se projekti gradske vijećnice, stavljanja u upotrebu bivše  robne kuće, projekt izgradnje  bazena . koji smo obećali napravit.    Nadamo se da će sporni  projekt BIOSOLA  (fotonaponska  elektrana) nastaviti. Tko će biti izvođač radovi i hoće li se ponovit  javna nabava to ćemo vidjeti.

Grad je proveo javnu nabavi i  određene ja tvrtka iz Zagreba da to obaviti za Grad.  Što se tiče Biosola  nije potpisana nikakva odluka, a  ni ugovor s tvrtkom  gospodina Peteka da će izvoditi radove. Bile su dvije ponude od kojih jedna nije prošla jer nije imala potpunu dokumentaciju. Preispitat ćemo naše mogućnosti. Idući tjedan 30. rujna imamo sastanak  u Ministarstvu. Partneri smo  u projektu s Gradom Šapcom, imamo obveze i ne možemo iz tog projekta samo tako izaći. Vidjet ćemo koje su naše mogućnosti, da li će biti poništen natječaj i  provesti   nova  javna nabava to ćemo znati nakon sastanka u Zagrebu. Termin 30. rujna u 13 sati dobili su  predstavnici grada, voditelji projekta, predstavnici garda Šapca kao partneri u projektu, Vidjeti ćemo kako će se  projekt nastaviti, jer se on neće zaustaviti – kazao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Related Post

IZBORI U HDZ-u

Autor - 24/04/2012 0
Neka se u HDZ-u, i u društvu uopće, prestane rušiti, a počne graditi; neka se prestane dijeliti, a počne udruživati;…