Braniteljski revolt

2736 0

Otvoreno pismo piše Damir Štirba, hrvatski dragovoljac

Ovo pišem kao hrvatski dragovoljac od prve sekunde 1991. godine do gotovo kraja 1992. godine. Otišao sam na front, napisao oporuku i kraj.

Otišao sam braniti se za Hrvatsku smatrajući da će biti, za one koji prežive „druga Švicarska“, ali sam se gadno prevario!

 

Izborio sam da danas nemam primanja niti za kruh, a kamoli da nadoplatim za lijekove koje moram uzimati?!. Primam neku milostinju od opskrbnice, ali od zadnji puta ni to nisam dobio 16 mjeseci. Čekovi stižu, jesti ne moram, – da se ne udebljam. Nemam s čime da platim danak, pa stižu ovrhe za Božić, Novu godinu, Uskrs. Zima, nemam se s čime grijati, nema drva. Struja iskopčana mjesecima ( ne treba struja – to je luksuz). Prihodi za minulih 10 godina 0,00 kuna. Imao sam prihod od prodaje automobila 700.00 kuna, pa te silne novce podijelite na 16 mjeseci i dobijete moj mjesečni prihod. Automobil je bio proizvodnje 1975. godine.

Ako vam lopovi pokradu alat koji su četiri generacije majstora čuvali da mogu zaraditi za kruh , a vi to prijavite novogradiškoj Policiji ispadne kao da ste pljunuli u more i rekli. „kako je poraslo“. Ako tužite lopova koji vas je pokrao, taj će spor završiti nikada, a možda ni tada. Ne morate oglašavati da ćete štrajkati glađu – to će vam osigurati hrvatski zakoni.

Nešto sam morao dobiti i od naroda. Pokušao sam ručati spomenicu, ali nisam uspio. Imam i neki čin, ali moj čin je u narodu, tako da mogu preživjeti. Ako imate hrabrosti (a nemate), skinite bar 2000 NEBRANITELJA HRVATSKE, nego sahranitelja Hrvatske. Zbrojite novce koje narod plaća. Na komisiji u Osijeku, dobio sam invaliditet nekih 19 posto, a moje stanje je ovakvo, citiram:“ bolesnik je potpuno nesposoban za rad i ekonomski potpuno nezbrinut“.

Ostavio sam, odnosno ostavio svoje najbolje godine života za Hrvatsku, ali ne za ovu „banana“ državu, nego za jednu pravnu, a ne bespravnu Državu. Poslao sam sina u HV, došao kući invalid s 50 posto, nema mirovine, pa živi gore od psa. Tko će da primi na posao jednog invalida sa 50 posto?

Hrvatska je sa ovakvim zakonima spremna za ulazak u Europsku uniju?!

 

P.S. Moja poruka cijelom svijetu kako se riješiti Sahare? Vrlo jednostavno! Neka je daju Hrvatskoj na koncesiju cca 20 godina, koja će nakon isteka koncesije vraćati pijesak.

 

Pismo Gradu Nova Gradiška

 

Zaprimio sam vaš dopis za ovrhu. Povodom toga dužan sam se očitovati. Ne morate ovo pročitati, to će naposljetku pročitati mnogi. Pitao bih vas, kako da izvršim ovrhu prema ovoj „banana“ državi? Lijepo je kada vam ta demokratska država ne da krvavo zarađene novce, da bi mogao platiti danak. Lijepo je kada dođe Božić, Nova godina, uskrs, a 16 mjeseci niste dobili ni lipe. Lijepo je kada vam iskopčaju struju pa blagdani budu prelijepi i to desetak mjeseci. Dolazi zima, drva nema da se grijem. Nema ni mizerije od opskrbnice.

Hrvatski sam dragovoljac od prve sekunde 1991. godine , koji je čuvao vaše fotelje, tako da imamo 500.000 branitelja (možda ja nisam među njima). Od moga rodnog grada ste napravili zonu sumraka, Mrtvo more – kasabu. Lopovi mogu da rade što žele. Opljačkali su mi kuću, sve sam uredno prijavio i nikome ništa. Ima još puno toga, ali kratko rečeno ne valjaju samo 3 stvari: dva kraja i sredina.

 

P.S. U privitku vam dostavljam svoja dugogodišnja primanja pa izvolite, možemo se naći na sudu ove pravne ili bespravne države.

Damir Štirba

Related Post

ZELENA AKCIJA

Autor - 03/06/2014 0
U organizaciji Slavonskobrodske televizije i Udruge volontera Nova Gradiška dana 07. lipnja 2014. godine organizira se treća Biciklijada povodom Svjetskog…

ČETVRTA SARMIJADA I PROVIJADA

Autor - 06/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 6. travnja 2014. – Ines Andrašić, Monika Gubić i Martina Olić, učenice Industrijsko obrtničke škole, koje se školuju…