BRANKO HRG: ODLAZIM IZ HSS-a

1927 0

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak brzo je Hrgu uzvratio. Kaže da je bio član Saveza komunista i da mu nije od 2000. do 3003. godine smetala koalicija s SDP-om

 

– Branko Hrg, bivši predsjednik HSS-a, istupio je iz HSS-a. O tome je putem priopćenja izvijestio javnost. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

-Stjepan Radić osnovao je Hrvatsku pučku seljačku stranku, a potom je preregistrirao u Hrvatsku republikansku seljačku stranku. HRSS stupa u Seljačku internacionalu (Međunarodni savez svega organiziranog seljaštva), no pri povratku iz Moskve u domovinu, upitan od dr. Mačeka o rezultatima posjeta Moskvi, Radić odgovara: “Ništa! Komunisti ne žele saveznike, nego samo sluge.”

Jugoslavenski režim naredio je izbacivanje riječi “republikanska” iz naziva pa je ostala Hrvatska seljačka stranka. Nakon drugog svjetskog rata zabranjuje se djelovanje HSS-a, hapse se pa i ubijaju vodeći ljudi i HSS nastavlja djelovati širom svijeta u izbjeglištvu. Pravni sljednik režima koji je HSS izgnao iz Hrvatske je SDP. Dakle, HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika.

Zbog ulaska HSS-a u predizbornu koaliciju sa SDP-om, donio sam jednu od najtežih odluka u dugogodišnjoj političkoj karijeri. Izlazim iz HSS-a.

Smatram da je ulazak u predizbornu koaliciju sa SDP-om dugoročno kraj HSS-a. To je koalicija temeljena na zadovoljenju osobnih apetita nekolicine gladnih političkih usta na principu čiste trgovine i političke prostitucije. Ta odluka HSS mijenja svjetonazorski i znam da dijelim mišljenje i nezadovoljstvo velikog dijela članstva, nažalost ne i vodstva.

Čovjek mora pronaći svoj put, izgraditi stav i karakter i od njega ne odustajati, čak i u politici! Moj je stav od početka jasan. Ovo nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. Sa današnjim danom istupam iz stranke. ( Branko Hrg)

 

Beljak: Hrgu nije od 2000. do 2003. godine smetala koalicija s SDP-om.

 

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak brzo je reagirao na Hrgovo priopćenje. Nije iznenađen njegovim izlaskom i kaže da je Hrg propustio stranku izvući iz problema, a da to nije učinio. Dodaje da razlog koji Hrg navodi, a to je predizborna koalicija s SDP-om koja mijenja HSS svjetonazorski ne stoji jer je HRG bio član Saveza komunista, a nije mu od 2000. do 2003. godine smetala koalicija s SDP-om.

U izjavi za Hinu Beljak kaže da je na temelju njegovih izjava bilo za očekivati da je to spreman napraviti i ističe da je u 21. stoljeću govoriti o komunistima apsolutno deplasirano, da rad HSS-a nisu zabranili komunisti nego ustaše i ustaški režim u travnju 1941. godine, te da su politički krvnici HSS-a bili beogradski režim i Karađorđevići, ustaše i komunisti, a da se u tom nizu nalazi i HDZ.

Related Post

HSS O STO VLADINIH DANA

Autor - 19/04/2012 0
u Središnjici HSS-a jučer je održana konferencija za novinare. Priopćenje, odnosno stavove HSS-a o radu Vlade RH prenosimo u cijelosti.

PROTIV UVOĐENJA FISKALNIH KASA

Autor - 14/09/2012 0
Nakon programa uništenja malih poljoprivrednih gospodarstava Vlada sada kreće na uništavanje obrtnika i malih poduzetnika. HSS kao tradicionalni zastupnik njihovih…

EU PARLAMENT

Autor - 19/07/2014 0
MARIJANA PETIR (EPP), zastupnica u Europskom parlamentu 15.07.2014 je govorila o povlačenju direktive o porodiljnom dopustu (Maternity leavedirective) koju Europska…