DAVOR VLAOVIĆ, KLARA ŠĆUKA I VLADIMIR ŠTEFANEK POSJETILI OPĆINU VRVBJE

1836 0

VRBJE, 24. travanj 2013. – Zamjenik župana Davor Vlavoić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb i Vladimir Šteanek, pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport danas su posjetili općinu Vrbje.

Općinski načelnik Igor Jurišić upoznao ih s obavljenim radovima i prostorom za zdravstvenu ambulantu u Vrbju, te radovima na obnovi doma u Bodovaljcima koji će svečano biti otvoren u subotu, te s radovima na adaptaciji područnih škola u Vrbju i Bodovaljcima.

 

Zdravstvena ambulanta u Vrbju

 

-Prostor za ambulantu uređen je u Društvenom domu zahvaljujući sredstvima Brodsko-posavske županije koja je sufinancirala projekt. Slijedi nam borba za dobivanje liječnika. Očekujemo suglasnost Ministarstva zdravlja i rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima, a od izvođača radova da slijedeći tjedan završiti radove. Slijedi opremanje ambulante i administrativni dio posla za njeno otvaranje na zadovoljstvo svih mještana općine Vrbje- kazao je načelnik Igor Jurišić.

– Županija kontinuirano vodi brigu o primarnoj zdravstvenoj zaštiti i dostupnosti svim stanovnicima u Brodsko-posavskoj županiji. Općina Vrbje ima mrežom predviđen tim obiteljske medicine ali do sada nije bilo materijalnih uvjeta koji zadovoljavaju potrebe i zato za sada nema u Vrbju liječnika. Budući je općina uredila prostor vjerujem da će i oprema koja je nužna biti nabavljena. Raspisivanjem natječaja za koncesiju obiteljske medicine stanovnici općine Vrbje napokon će dobiti liječnika obiteljske medicine – kazala je Klara Šćuka.

 

U subotu se otvara dom u Bodovaljcima

 

Radovi na uređenu sače društvenog doma u Bodovaljcima financirao je Fond za zaštitu okoliša sa 70 posto ukupno potrebnih sredstava. Objekt je potpuno obnovljen: od krovišta i fasade do izmjene stolarije, poda i elektroinstalacija. Bodovljani su i do sada bi ponosni na svoj dom budući je bio najveći na ovom području. Sada imaju uređen prostor, a preostaje za urediti sanitarni čvor i kuhinju koju treba opremiti.

-Danas smo u radnoj posjeti općini Vrbje. Iznimno smo zadovoljni suradnjom s općinom jer načelnik i njegovi suradnici intenzivno traže rješenja za projekte i programe. Obišli smo projekte koji su u završnoj fazi. Pohvaljujem načelnika i njegove suradnike jer je u općini Vrbje puno napravljeno u protekle četiri godine: od vodovoda, cesta i ostalih objekata komunalne infrastrukture. Svima će nam biti drago da u Vrbju vodimo liječnika obiteljske medicine da građani općine Vrbje ne moraju odlaziti kod liječnika u Novu Gradišku. Lijepo je vidjeti ovako uređene domove kao u Bodovaljcima jer je cilj da se stvore kvalitetni uvjeti za život žitelja općine Vrbje. Dom u Bodovaljcima je polivalentan objekt koji neće služiti samo za zabave već i za udruge i sve mještane – kazao je zamjenik župana Davor Vlaović i dodao da će se u narednom razdoblju nastojati obnoviti i preostali dio doma i on biti na diku i ponos mještana Bodovoljaca i općine Vrbje.

 

Obnova područnih škola

 

-Vrlo je interesantno pogledati objekte područnih škola. U Bodovaljcima je vrlo lijep objekt. Radi se o velikoj staroj zgradi i u nju su uložena značajna sredstva da bi se obnovila. Djeca imaju uistinu dobre uvjete jer su obnovljene i učionice i unutrašnjost škole. U Vrbju smatram da treba kandidirati izgradnju nove škole u predpristupne fondove koja bi se izgradila između Vatrogasnog doma i sadašnje škole koja bi u budućnosti trebala biti zgrada općine – kazao je Vladimir Štefanek.

 

Related Post

OPĆINA VRBJE

Autor - 04/07/2016 0
BODOVALJCI – Načelnik Jurišić naglašava da dugo nije bilo značajnijih ulaganja u uređenje mjesnih groblja i njihovu infrastrukturu. Krenulo se…