DING NA SKLISKOM SELJAČKOM PODU

1475 0

NOVA GRADIŠKA, 27. travanj 2012. – Iako su na konferenciji za novinare Gradske organizacije HDSSB-a ispričali izostanak Dubravka Gubića, koji je trebao govoriti o gospodarskom stanju u gradu, pitanje

Nikole Kneževića, novinara Radio Nove Gradiške, vezano za stanje u Drvnoj industriji Nova Gradiška i otpuštanja radnika, bio je povod za reagiranja Josipa Mikšića, Zvonka Mokrovića, dr. Damira Japundžića i Dinke Martijević. Knežević je pitao znače li to da SDP zapošljava, a HDSSB-e otpušta radnike u DING-u. Mogle su se čuti javnosti nepoznate pojedinosti iz poslovanja DING-a, od toga da još uvijek nije realiziran kredit i nabavljena oprema i strojevi, te da se poluproizvodi odvoze u Srbiju na finalizaciju.

 

 

MIKŠIĆ: U dva i pol mjeseca 840.000 gubitka

 

– Da HDSSB otpušta radnike je jedna percepcija sa strane koja izgleda tako. Međutim, gospodin Gubić kad je preuzeo mjesto direktora, kada to je mjesto već bilo vruće. Sjeo je na vruću stolicu smatrajući da sa svojim znanjem tvrtku može izvući iz poteškoća u kojima je ona već bila. Mogu reći da je 2010. godine, za dva i pol mjeseca, već bio napravljen manjak od 840.000 kuna, a tada nije bio direktor gospodin Gubić, jer je na to mjesto došao 2011. godine.

Kredit DING-a nije u potpunosti realiziran jer postoje određene poteškoće. Dio kredita je namijenjen za nabavu repromaterijala, a drugi veći dio. za kupnju strojeva. DING ima sada poteškoća jer nema finalnu obradu, pa se poluproizvod odvozi u Srbiju da se obradi i potom se prodaje. To su veliki troškovi. Zbog toga se išlo u kredit od kojeg je oko 7,5 milijuna kuna predviđeno za kupnju strojeva. Taj dio kredita još nije realiziran. Kada se realizira smatram da će otpasti svi troškovi transporta za Srbiju i nazad i njihova usluga. To je sada velik gubitak – kazao je Josip Mikšić.

 

 

JAPUNDŽIĆ: Nadam se da to nije vrući krumpir SDP-a

 

– Bio sam na otvaranju DING-a u nazočnosti predsjednika Ive Josipovića i svih relevantnih ljudi iz Grda i dijela iz Županije. Doživio sam to kao nešto dobro s obzirom na broj uposlenika. Doživio sam to kao dobru stvar koju je pokrenula gradska uprava na čelu s gradonačelnikom. To je isključivi projekt SDP-a. Zašto je došlo do napuštanja mjesta direktora gospodina Kekeza to ne znamo točno. Nadam se da dolazak gospodina Gubića na mjesto direktora nije bio samo vrući krumpir nama ubačen od strane SDP-a.

Činjenica je da će DING biti jedan ozbiljan problem i da ćemo, po svemu sudeći, morati napraviti jednu tiskovnu konferenciju kada budemo imali sve relevantne sudionike, od gospodina Kekeza i gospodina Gubića, do onih koji su osmislili projekt DING-a, da se vidi da li se to može popraviti i nastaviti. Činjenica je da su dobri oni koji zapošljavaju, a oni koji otpuštaju radnike su loši, da ne kažem jako loši. Trebat će izvijestiti građane Nove Gradiške o poslovanju DING-a – kazao je dr. Damir Japundžić.

 

 

MOKROVIĆ: Najamnina se plaća 92.000 kuna

 

– U samom startu osnivanja te firme je došlo do nespretnosti. DING je smješten u prostor DI Sekulić u stečaju i mjesečno plaća najam od 92.000 kuna. Mislilo se da će se to moći pokrivati proizvodnjom. Sada poluproizvod ide u Srbiju na doradu i vraća se nazad. To je pozitivna nula ili po kvadratu ostaje tri lipe. To je nikakav posao- kazao jer Zvonimir Mokrović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MATIJEVIĆ: Dobili smo odgovor „osnovana je tvrtka“

 

– Informacije ne možemo dobiti mi koji sjedimo u Gradskom vijeću. Pitamo i tražimo sastanke. Dobili smo informaciju „osnovana je tvrtka u gradu Nova Gradiška“, vjerovali ili ne. Osnovane su Gradske novine. Pitamo što je to, tko osniva? Odgovor je Industrijski park po nalogu Skupštine, a Skupština je gradonačelnik. Odlukom Gradskog odbora HDSSB-a mi smo se povukli iz svih Nadzornih odbora, nas nema nigdje – kazala je Dinka Matijević.

 

 

 

 

 

 

JAPUNDŽIĆ: Mikšić je osjetio figu u džepu

 

Gospodin Mikšić je donio odluku da odstupa sa mjesta predsjednika Gradskog vijeća. Nije više imao snage da ide tamo a osjeti figu u džepu. Previše je iskusan i prošao je svega i svačega a da to ne osjeti. Kada sada gledam s ove distance možda je bolje da nemamo predsjednika Gradskog vijeća. Vidjeti ćemo kako dalje i što će dalje biti u radu Gradskog vijeća – kaže Damir Japundžić.

 

Related Post

REAGIRANJE VIJEĆNIKA HDSSB-a

Autor - 09/07/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. srpanj 2012. – Gradski vijećnici HDSSB-a Dubravko Gubić, Dinka Matijević i Zvonimir Mokrović nisu potpisnici kaznene prijave…

Autor - 04/10/2011 0
{vimeo}30016658|450|360|1{/vimeo}

HDSSB

Autor - 10/11/2015 0
OSIJEK – Priopćenje Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje o razlozima isključenja Bore Grubišića iz članstva Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije…