Domu zdravlja Dr. „Andrija Štampar“ uskraćena ljekarnička djelatnost, a odobrena palijativna skrb

361 0

SLAVONSKI BROD, 19. prosinac 2018. – – Skupština Brodsko-posavske županije na jučer održanoj sjednici stavila je izvan snage odluku o proširenju djelatnosti Doma zdravlja Dr. „Andrija Štampar“ na ljekarničku djelatnost jer ona nije sukladna Zakonu o ustanovama , Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Zakonu o ljekarništvu. Na sada poništenu odluku očitovalo se Ministarstvo zdravstva i obrazložilo da ljekarničke djelatnosti nisu predviđene u domovima zdravlja osim u slučaju preuzimanja ljekarničkih jedinica koje su bile u zakup kod zdravstvenih ustanova. Dom zdravlja daje u zakup prostor privatnim ljekarničkim ustanovama u Novoj Kapeli i Okučanima pe se smatralo da i on može imati ljekarničku djelatnost.

Naime, 9. srpnja Županijska Skupština je donijela odluku kojom se djelatnost Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ proširuje na palijativnu skrb i ljekarničku djelatnost. Novom odlukom djelatnost Doma zdravlja se proširuje samo na palijativnu skrb.

Related Post

SVAKA ČAST VINOGRADARIMA I VINU

Autor - 22/01/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 21. siječanj 2015. – Povodom obilježavanja dana Sv. Vinka, 22. siječnja, kada se tradicionalno blagoslivljaju vinogradi, a određen…