GLUMCI ODUŠEVILI: Održana prva Noć kazališta u Dragaliću

1163 0

Autor Franjo Samardžić
DRAGALIĆ, 18. studeni 2019. – Napunili su Dragalićani sinoć Pučki dom na čiju su se pozornicu po prvi puta popeli glumci iz nekog kazališta. Bilo je puno zadovoljstva, posebno kod djece, koju su oduševili mladi glumci iz Dječjeg kazališta Dubrava. Prva Noć kazališta u Dragaliću bila je pun pogodak, a kako je najavio općinski načelnik Zvonimir Karlik, nije ni posljednja, jer je namjera da se Općina Dragalić u suradnji s KUD-om Dagalić trajno uključi u ovu manifestaciju.
Manifestacija Noć kazališta 2019. godine se održavala nekoliko dana, a središnji dan bio je 16. studenoga kada se kazališnim događanjima i predstavama uživalo u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske. Ove se godine ovoj manifestaciji priključilo i pet novih sudionika, među kojima je bio i Dragalić. Zahvaljujući Općini Dragalić, mještani Dragalića i ostalih mjesta na području općine su 17. studenog u Pučkom domu uživali u kazališnim predstavama i drugim događanjima.
Program je počeo videozapisom otvaranja 11. Noći kazališta u Narodnom sveučilištu Dubrava, koje je pokretač i organizator ove manifestacije. Da bi se kod najmlađih potaknuo interes za kazalište organizator je na pozornicu Pučkog doma doveo Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba sa predstavom Don Quijote, Miguela de Cervantesa i dramatizaciji Marijane Nola. Sastavni dio programa bio je nastup ženska pjevačke skupine KUD-a Dragalić – „Dragalić je selo pokraj pruge, uvijek pjesma, nikad tuge“ i „Odgonetnute zagonetke Noći kazališta“, Zagonetačkog kluba Dragalić. Noć kazališta u Dragaliću završila je predstavom „Raj na zemlji“ Pauline Didović u izvođenju Udruge „Sve lipo“ iz Srednjeg Lipovca.
Dragalić je primjerom pokazao da u Noći kazališta, uz velika nacionalna kazališta i gradove, mogu sudjelovati i mala mjesta i male amaterske družine i dramske skupine i doprinositi popularizaciji kazališta. Načelnik Zvonimir Karlik zahvalio se mještanima na velikom odazivu i svima koji su dali svoj doprinos, posebno KUD-u Dragalić i Osnovnoj školi Dragalić.

Related Post