HDSSB

1936 0

OSIJEK – Priopćenje Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje o razlozima isključenja Bore Grubišića iz članstva Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

 

-Sud časti Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u I. stupnju temeljem odredbi Statuta HDSSB-a donio je odluku o trajnom isključenju Bore Grubišića iz članstva Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

 

Temeljem zahtjeva za pokretanje postupka od strane više članova Predsjedništva i predsjednika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Dragana Vulina, Sud časti Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u I. stupnju pokrenuo je 20. listopada 2015. godine postupak utvrđivanja odgovornosti zbog povrede Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje učinjene od strane člana Bore Grubišića.

 

Tijekom postupka utvrđeno je da je Boro Grubišić svojim političkim djelovanjem uoči i nakon predaje stranačkih lista za izbor zastupnika u Hrvatski Sabor nanio višestruke štete ugledu HDSSB-a, te da je unutar i izvan članstva širio neistine oko političke situacije u Stranci, a sve u namjeri umanjenja izbornog rezultata HDSSB-a. Ovakvim svojim djelovanjem i ponašanjem, uzrokovanim neispunjenjem vlastitih ambicija, odbivši predviđeno i ponuđeno mu treće mjesto na stranačkoj listi za V. izbornu jedinicu, nanio je štetu ugledu HDSSB-a i učinio ozbiljnu povredu prava i obveza člana Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranja utvrđenih člankom 10. stavkom 1. alinejom 3., 5., 7., 10. i 11. Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

 

Slijedom navedenog, Sud časti HDSSB-a u I. stupnju na svom zasjedanju održanom 8. studenog 2015. godine, temeljem Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje donio je odluku o trajnom isključenju Bore Grubišića iz članstva HDSSB-a.

 

U Osijeku 9. studenog 2015. godine

Glasnogovornik HDSSB-a

Karlo Šatvar, dipl. iur.

Related Post

REAGIRANJE

Autor - 09/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2014. – Ogranak Hrvatskih Laburista u svom iskazu za javnost od 7. svibnja 2014. godine, koje…

KONFERENCIJA HDSSB-a

Autor - 07/06/2012 0
Podsjetio bi da južna obilaznica nije ušla u državni proračun. Saborski zastupnici HDSSB-a su to amandmanom tražili, a odbila kukuriku…

HDSSB O KOALICIJI S SDP-om

Autor - 27/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 27. travanj 2012. – Nakon današnje konferencije za novinare Gradske organizacije HDSSB-a može se zaključiti da ta stranka…