HRVATSKI NOGOMETMNI KUP

1862 0

NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoza 2015. – Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa ustvrdilo je natjecateljske brojeve klubova te pritom i parove 1/16 završnice HNK-a.

 

Nakon odigranih utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa, Povjerenstvo za natjecanje HNK-a na osnovu postignutih rezultata i koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju Kupa u posljednjih pet godina, a sukladno Uputama za odigravanje završnog dijela natjecanja HNK-a, utvrdilo je natjecateljske brojeve klubova (od 1-32) temeljem kojih se određuju parovi za 1/16 završnog dijela natjecanja HNK-a.

 

U 1/16 završnice igra se jedna utakmica uz moguće produžetke s po dva puta po 15 minuta te uz jedanaesterce za utvrđivanje pobjednika, a domaćini utakmica su klubovi sa slabijim natjecateljskim brojem, dok se sami parovi određuju po principu najudaljenijih brojeva (32-1, 31-2, 30-3 itd.)

 

U 1/16 završnice HNK-a tako će u Zlataru zaigrati Oštrc i Dinamo, u Novoj Gradiški Sloga i Hajduk, u Beletincu Bednja i Rijeka, u Dugoj Resi će Duga Resa 1929 dočekati Osijek, u Cvetkovcu će Tehničar 1974 snage odmjeriti sa Slaven Belupom, a u Gornjoj Vrbi će Omladinac GV igrati protiv Cibalije. U Senju Nehaj dočekuje Lokomotivu, u Grabrovnici Croatia Istru 1961, a u Ždralovima će Mladost ugostiti VŠNK-Varaždin. Funtana će biti domaćin dvoboja Funtane i Zagreba, u Poreču će snage odmjeriti Jadran-Poreč i Zadar, a u Lekeniku Lekenik i Vinogradar. U Blatu će Zmaj igrati protiv Intera iz Zaprešića, u Velikoj Gorici Gorica dočekuje Šibenik, u Opatiji domaćin Opatija igra sa Zelinom, a u Kostreni Pomorac sa HAŠK-om.

 

Utakmice 1/16 završnice HNK-a se prema kalendaru natjecanja igraju u srijedu 23. rujna s početkom u 15.30 sati.

 

Pobjednici će se plasirati dalje u osminu finala HNK-a koja se, pak, igra 28. listopada, također s po jednom utakmicom, a klubovi za daljnje natjecanje zadržavaju svoj natjecateljski broj te se parovi određuju po istom principu.

 

Parovi 1/16 završnog dijela natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa (natjecateljska godina 2015./2016.):

 

  • Oštrc – Dinamo
    Sloga – Hajduk
    Bednja – Rijeka
    Duga Resa 1929 – Osijek
    Tehničar 1974 – Slaven Belupo
    Omladinac GV – Cibalia
    Nehaj – Lokomotiva
    Croatia – Istra 1961
    Mladost – VŠNK-Varaždin
    Funtana – Zagreb
    Jadran-Poreč – Zadar
    Lekenik – Vinogradar
    Zmaj – Inter-Zaprešić
    Gorica – Šibenik
    Opatija – Zelina
    Pomorac – HAŠK

Related Post