IOŠ NA INTERNACIONALNOJ ECOMEDIAEUROPE CONFERENCE

1529 0

NOVA GRADIŠKA, 30. listopada 2013. – Nastavnici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška Mijo Matošević, ravnatelj škole, Damir Falica, nastavnik strojarske struke, Matija Matošević, stručni učitelj i Luka Mladinović,

ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda sudjelovali su na Internacionalnoj ecoMEDIAeurope Conference u gradu Wolfsbergu, Republika Austrija. Internacionalna ecoMEDIAeurope Conference održana je u vremenu od 14. do 18. listopada 2013. godine.

 

Putem plenarnih konferencija, sastanaka, radionica i prezentacija predstavljena su najnovija dostignuća iz područja obrazovanja u strojarstvu, sa naglaskom na CNC, CAD/CAM tehnologiju. Predstavljen je velik broj projekata.

Industrijsko-obrtnička škola iz Nove Gradiške zajedno sa Industrijsko-obrtničkom školom iz Slavonskog Broda i Obrazovnim centrom Firme Schaeffler iz Herzogenauracha predstavili su Projekt Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta (Razvoj ljudskih resursa): Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva. Naziv Projekta bio je „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“.

Projekt je nominiran za priznanje i u konkurenciji 32 zemlje osvojio je prvo mjesto i prekrasnu plaketu.

 

Priznanje i čestitke pripadaju svim sudionicima u provedenom projektu, a to su bili Industrijsko-obrtnička škola iz Nove Gradiške kao nositelj projekta i Industrijsko-obrtnička škola iz Slavonskog Broda kao partner. Sudionici u projektu bili su Industrijski park Nova Gradiška, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Obrazovni centar Firme Schaeffler AG , Herzogenaurach.

 

-Iskustva sa Internacionalne ecoMEDIAeurope Conference želimo prenijeti u našu sredinu. Želimo našim nastavnicima omogućiti daljnje usavršavanje, stjecanje novih didaktičko-metodičkih principa u području obrazovanja. Na taj način će učenici steći potrebne kompetencije, poslodavci dobiti stručnu i kvalitetnu radnu snagu za svoje potrebe, a lokalna politika povećati konkurentnost za nove potencijalne ulagače i investitore – kazao je prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Related Post