Josip Krmpotić razriješen dužnosti

1510 0

NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2012. – Na prijedlog Prosvjetne inspekcije Školski odbor Elektrotehničke i Ekonomske škole razriješio je prof, Josip Krmpotića dužnosti ravnatelja škole.

Kako doznajemo od Željka Bogovića, predsjednika Školskog odbora, prosvjetna inspekcija u dva je navrata bila u školi i utvrdila niz nepravilnosti i nezakonitosti, nepoštivanja Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju i Statuta škole te, stoga predložila Školskom odboru da ravnatelja razriješi dužnosti.

Škola nije bila pripremljena za početak školske godine i upis učenika, a nije bio napravljen ni školski program. Prof. Krmpotiću se na teret stavlja i da je upisivao učenike koji nisu bili na listi za upis i mimo natječaja, te zapošljavao profesore starije od 70 godina i na taj način onemogućavao zaposlenje mladim profesorima. Profesor Krmpotić ima 68 godina i već je tri godine trebao biti u mirovini.

Školski odbor donio je odluku o raspisivanju natječaja za novog ravnatelja. Do izbora novog ravnatelja vršiteljica dužnosti ravnatelja biti će Marija Petričević, koja je do sada bila zamjenica ravnatelja.

 

Prof. Josip Krmpotić je 2009. godine dobio Nagradu grada, najveće gradsko priznanje, za doprinosu u obrazovanju.

Related Post

VRA „BLJESAK“

Autor - 01/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 1. svibanj 2013. – Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu m danas su izaslanstva Udruga…