KONSOLIDACIJA GRADSKE BLAGAJNE

1609 0

NOVA GRADIŠKA, 5. srpnja 2014. – Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo izvješća o radu i financijskom poslovanju gradskih ustanova, društava i zajednica. Bila je to prilika da mr. Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika za

društvene djelatnosti, pohvali njih rad, posebno rad Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković, Gradske knjižnice i Gradskog muzeja. Njihovim ravnateljima i djelatnicima sigurno su godile pohvale ali sigurno nije i informacija koju je obrazložio gradonačelnik Željko Bigović da će im se smanjiti plaće jednom od mjera čiji je cilj konsolidacija gradske blagajne. Posebno se osvrnuo na plaće u Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

 

-Reforma ide od spremačica do doktora znanosti, reforma je išla od gradonačelnika i gradske uprave pa nadalje, a ide i od ustanova koje grad financira. Danas smo spomenuli Pučko otvoreno učilište, Gradski knjižnicu i Gradski muzej. Sa svima sam obavio razgovore. Nije to baš ugodna situacija ali svi prihvaćaju situaciju u gradu i potrebu smanjenja plaće.

 

U svim ustanovama plaće se smanjuju 6 do 8 posto, ovisno kako se na koga odnosi, s obzirom da smo uvažavali uredbu Vlade RH o radnim mjestima i koeficijentima za pojedina radna mjesta. Smatrao sam da se i Javna vatrogasna postrojba mora uključiti ali je došlo do prijepora jer smatram da pravilnik o radu koji su imali, koeficijenti i pravilnik o organizaciji radnih mjesta nisu bili u redu. Slažem se s zapovjednikom da je pravilnik nije pisala Javna vatrogasna postrojba niti zapovjednik, ali su ga pisale neke službe vjerojatno ovdje u gradu. Nerealan je i nije u skladu s današnjim vremenom i mogućnostima i sigurno takvog pravilnika nema nigdje u Hrvatskoj. Novi pravilnik je usvojen 28. travnja na Upravnom vijeću, a kroz organizaciju, sistematizaciju i koeficijente napravljene su uštede koje smo očekivali – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

Related Post

POČEO FESTIVAL KAVE I KOLAČA

Autor - 27/08/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2017. – Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je jučer „Festival kave i slavonskih kolača“ koji treći…