KRALI I OTIMALI

1896 0

POLICIJSKI VIKEND, 18. ožujak 2013. – Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 17 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta svih 12 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to pet (5)

kaznenih djela krađe, tri (3) kaznena djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo razbojništva i tri (3) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je 15 prometnih nesreća od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama (jedna (1) osoba lakše i jedna (1) osoba teže ozlijeđena) i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je devet (9) prekršaja i to šest (6) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva (2) prekršaja nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

 

RAZBOJNIŠTVO – U subotu oko ponoći 18-godišnjak iz Slavonskog Broda prijavio je policiji da ga je iza 21 sat u dvorištu jedne obiteljske kuće u izgradnji u Slavonskom Brodu dok je tu prolazio fizički napalo više nepoznatih, mlađih maskiranih osoba i tom mu prilikom nasilno oduzeli dva mobilna telefona i novčanik s osobnim dokumentima. Od mladića je zaprimljena kaznena prijava za kazneno djelo razbojništva, te policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja.


IZNUDA – Policija je u petak dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja općine Bebrina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznude. On je osumnjičen da je od 8. do 14. ožujka sa svog mobilnog telefona u više navrata slao poruke prijetećeg sadržaja 46-godišnjaku s područja općine Bebrina i 53-godišnjaku iz Slavonskog Broda i na taj način ih pokušao prisiliti da mu na određeno mjesto donesu veće svote novca. Policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Iznuda.


AKCIJA „ALKOHOL“ – Tijekom vikenda, sa subote na nedjelju, od 23 do 5 sati policija je provela preventivno-represivnu akciju „Alkohol“. Tijekom provođenja akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća gdje je uzrok alkoholiziranost sudionika u prometu. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola policijski službenici su iz prometa isključili 21 vozača. Najveća koncentracija alkohola od 2,52 promila zabilježena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila Ford Mondeo, SB-registracija.

 

VAGON ISKOČIO S TRAČNICA – U subotu oko 2 sata ujutro oko 1500 metara od željezničkog kolodvora Okučani na sjevernom kolosijeku željezničke pruge Zagreb-Vinkovci došlo je do iskakanja s tračnica jednog vagona teretnog vlaka. Vlak se kretao u smjeru istoka sjevernim kolosijekom (južni nije bio u funkciji zbog radova održavanja) nakon istovara kamenog materijala (bio u povratku) te dolaskom do željezničkog mosta preko rijeke Sloboština udario vratima jednog vagona (koja su ostala otvorena na južnoj strani vagona) u metalnu konstrukciju s južne strane sjevernog kolosijeka. Od udara vrata su pala na tlo i pod prednju osovinu jednog od vagona koji je uslijed toga iskočio s tračnica i oštetio metalnu konstrukciju mosta. Promet vlakova na ovoj dionici je bio zatvoren do popodnevnih sati (16,18h), a prijevoz putnika bio je organiziran autobusima. Na mjestu iskakanja obavljen je očevid, a policijski službenici dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post