LIKOVNA KOLONIJA PETROVIĆ

1958 0

REŠETARI, 15. lipanj 2013. – Danas je u organizaciji KLD „Rešetari“ održana XVI. međunarodna likovna kolonija „Petrović“ i otvorena izložba slika Antuna Cetina iz Montreala. Izloženo je 25 slika koje je autor donirao Matici iseljenika Hrvatske.

-Okupilo se tridesetak slikara, pretežito iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja. Središnja ličnost ovogodišnjeg likovnog okupljanja u Rešetarima je Antun Cetin iz Montreala u Kanadi koji je donirao pet svojih radova za Galeriju „Petrović“. S novim slikama iz ovogodišnje kolonije galerijski fundus bit će bogatiji za pedesetak slika. U fundusu je već oko 500 likovnih radova. Ove godine radimo u našim novim prostorima čije je uređenje pri kraju. Njihovo otvorenje planiramo 14. rujna kada očekujemo da će prostorije otvoriti predsjednik RH Ivo Josipovićm – kaže Ivan De Vila, predsjednik KLD „Rešetari“.

 

Ovoga ljeta KLD „Rešetari“ će u parku u Rešetarima postaviti pet kamenih skulptura. U posjed su i tri drvene skulpture koje su oštećene i koje će pregledati stručnjak za zaštitu drva pa se očekuje da se konzerviraju i postave u park. Za jesen pripremaju izložbu slika slikara iz Čilea.

Related Post

IZLOŽBA U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI

Autor - 05/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 5. prosinac 2015. – Sinoć je u prostoru Turističke zajednice Nova Gradiška gradonačelnik Željko Bigović otvorio izložbu Godišnjaka…