MAŽORETKINJE – Natjecanje za oko i dušu

854 0

NOVA GRADIŠKA, 8. ožujka 2010. – Zahvaljujući neumornim entuzijastima okupljenim oko mažoretkinja Grada Nova Gradiška, Novogradiščani su imali priliku tri dana uživati u jednoj od najvećih sportskih manifestacija u gradu. Kako je, otvarajući 10. državno prvenstvo u tvirlingu i 14. državno prvenstvo mažoret plesu, istaknula zamjenica

 gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić, radi se o najvećoj sportskoj manifestaciji u Novoj Gradiški održanoj u posljednjih 20 godina. Izrazila je zadovoljstvo što se održava u Novoj Gradiški i što je okupila gotovo tisuću natjecatelja i voditelja. Organizatori, okupljeni oko novogradiških mažoretkinja na čelu s predsjednicom Stanom Miloš i tajnicom Snježanom Živković imaju se, zajedno s roditeljima novogradiških mažoretkinja, s čime ponositi.

Pohvale organizatoru

 Kako je nakon natjecanja istaknuo Frano Herendija, predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja i Hrvatskog twirlig saveza, bilo je to jedno od najbolje organiziranih natjecanja. Dodatno zadovoljstvo pružile su mlade Novogradiščanke koje su se zahvaljujući Maji Lukić dobro pripremile i polučile izvanredne rezultate. Zato je veselje nakon nastupa i dobro odrađenog napornog posla u redovima novogradiških mažoretkinja bilo ogromno. Nije izostala ni zahvala svima koji su doprinijeli da se ovo natjecanje uspješno organizira.

Sjajne Novogradiščanke

 U twirlingu u kategoriji strutting X Filipa Miloš je u dobnoj skupini kadeta osvojila je prvo mjesto i dobila mogućnost odlaska na europsko prvenstvo u Edinburg. Filipa je u mažoret plesu solo s rekvizitima u kategoriji kadeta izborila treće mjesto. U kategoriji seniori Sara Jurčević je osvojila također treće mjesto. Izborile su nastup na europskom prvenstvu koje će se održati u Švicarskoj. U kategoriji duo s rekvizitima za mlađe juniore Nora Despotović i Adrijana Grganić osvojile su treće mjesto. Filipa Miloš i Nives Živković koje su se natjecale u dobnoj skupini kadeta osvojile su prvo mjesto i plasman na europsko prvenstvo. U ekipnim plesovima i zahtjevnoj disciplini exhibition corp mlađi juniori Novogradiščanke su osvojile treće mjesto. U tradicionalnom mažoret plesu s rekvizitima dobna skupina novogradiških mažoretkinja osvojila je drugo mjesto u konkurenciji 21 tima. Najviše uspjeha i medalja osvojile su mažoretkinje iz Požege. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Tihomir Bendelja iz Ludbrega.

 

Related Post

UDRUGA TROBOJNICA TKANICA

Autor - 17/10/2016 0
DRAGALIĆ –Uoči Svjetskog dna seoske žene, dakle 14. listopada, članice Udruge “Trobojnica-Tkanica” općine Dragalić okupile su se u mjesnom Vatrogasnom…