MEDALJA GRADA dodjeljena NIKOLI BATINIĆU, najstarijem novogradiškom vatrogascu

502 0

NOVA GRADIŠKA, 7. siječnja 2019. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjelio je javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu NIKOLI BATINIĆU, za dugogodišnji nesebičan, požrtvovan rad i djelovanje u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nova Gradiška.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture kćerki Nikole Batinića uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Nikola Batinić najstariji je aktivni vatrogasac u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nova Gradiška. U društvu je od 1956. godine, trenutno obavlja funkcija predsjednika Nadzornog odbora DVD-a. Vatrogasni je časnik I. klase. Zbog svog zalaganja i rada u društvu nagrađen je vatrogasnim plamenicama, medaljama i spomenicama. Zadnju je dobio 2016. godine za 60 godina rada u vatrogastvu. Dobitnik je Vatrogasnog odlikovanja za posebne zasluge, Vatrogasne spomenice „Vatrogasni veteran” te nagrade za životno djelo, Povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića.
Za ovo vrijedno gradsko priznanje predložen je zbog njegove požrtvovnosti, činjenice da je u vatrogastvu uvijek bio tu kada je trebalo, sve do osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Related Post

PRONAĐEN UKRADENI BAGER

Autor - 20/07/2017 0
SLAVONSKI BROD – Jučer, 19. srpnja 2017. godine oko 18,45 sati u šumskom predjelu između Ruščice i Trnjanskih Kuta, policijski…

ADVENT U NAŠEM GRADU

Autor - 21/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. prosinac 2012. – Danas je u Društvenom domu šesti puta za redom u organizaciji Turističke zajednice Nova…