MLJEKARSKI PROSVJED

1915 0

NOVA GRADIŠKA, 26. veljače 2012. – Proizvođači mlijeka i ratari s novogradiškog područja i danas s dvadesetak traktora blokiraju prometnicu koja od Rešetara vodi na autocestu. Prilaz autocesti moguć je iz pravca Požege

i Rešetara kroz Novu Gradišku Svačićevom ulicom i zaobilaznicim. Blokada je postavljena sjeverno od gradske obilaznice tako da je promet s autoceste moguć gradskom obilaznicom.

 

Proizvođači mlijeka i danas su traktorima blokirali pristup autocesti kod Lužana zbog čega je promet preusmjeren na čvorove Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad. Prosvjednici su omogućili promet županijskom cestom D49 Nova Gradiška – Slavonski Brod, što je dobra vijest za sve one koji tom županijskom cestom svakodnevno idu u županijsko središte.

 

Nezadovoljni mljekari očekuju da će ih u toku sutrašnjeg dana nas razgovor pozvati premijer Zoran Milanović ili ministar Tihomir Jakovina. O rezultatima će ovisiti daljnje aktivnosti mljekara, koji će, kako su dogovorili, mlijeko do sastanka s premijerom ili ministrom uredno isporučivati prerađivačima.

 

Ministar Jakovina demantira tvrdnju voćara Antuna jankovića iz Kruševice koji je izjavio da je ministar prije osam godina dobio 60.000 kuna poticaja za sadnju višnje na pet hektara. Ministar kaže da nije korisnik poticaja, a niti je to njegova tvrtka i dodaje da je sredinom devedesetih godina njegova obitelj bila vlasnik voćnjaka koji od tada više nije u njenom vlasništvu.

Related Post

KIŠA OBRADOVALA RATARE

Autor - 20/04/2015 0
Dosta se zemljišta nudi na prodaju, a dosta je ostalo neobrađeno, tako da će se ovog proljeća biti manje posijanih…