NA PODRUČJU POLICIJSKE UPRAVE DOGODILO SE 9 PROMETNIH NESREĆA

1601 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 23. ožujak 2015. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave dogodilo se devet (9) prometnih nesreća od kojih jedna (1) s poginulom osobom,

pet (5) s ozlijeđenim osobama i tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tijekom vikenda 10 osoba je lakše ozlijeđeno, jedna (1) teže i jedna (1) osoba je smrtno stradala.

 

U subotu oko 23 sata na kolniku županijske ceste u mjestu Sapci dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

 

Osobnim automobilom SB-registracija pod utjecajem alkohola (1,52 promila) upravljao je 23-godišnjak s kojim su se u vozilu kao putnici nalazili 21 i 22-godišnjak. Sva trojica mladića su s područja općine Garčin.

 

Vozilom su se kretali kolnikom ceste kroz mjesto Sapce od zapada prema istoku. Na djelu gdje cesta čini zavoj u lijevo vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste (dvostruki uzastopni zavoj) zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom što je uzrokovalo zanošenje automobila po cesti i slijetanje vozila s kolnika na travnatu bankinu s južne strane. Nakon toga automobil je u kretanju stražnjim desnim djelom udario u zapadni rub betonskog kolnog ulaza, a potom prilikom prevrtanja u kosinu odvodnog kanala te stražnjim lijevim djelom u stup javne rasvjete gdje se i zaustavio.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 21-godišnjak koji se kao putnik u vozilu nalazio na stražnjem sjedištu.

 

Zbog zadobivenih ozljeda u ovoj prometnoj nesreći u bolnici u Slavonskom Brodu zadržani su 22-godišnjak koji se kao putnik nalazio na prednjem suvozačevom sjedištu koji je teže ozlijeđen i vozač koji je zadobio tjelesne ozlijede.

 

Policija će zbog sumnje u kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

 

Policijski službenici su u subotu oko 3 sata u jutro u Novoj Gradiški iz prometa isključili 23-godišnjaka s područja općine Vrbje, koji je 15-ak minuta ranije upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,31 promila) skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom i potom napustio mjesto prometne nesreće. Mladić je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Policijski službenici će protiv njega Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški dostaviti optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a uručen mu je i prekršajni nalog zbog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću i napuštanja mjesta prometne nesreće.

Related Post

PROMETNA NESREĆA

Autor - 12/04/2016 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 12. travanj 2016. – Prometna policija je u ponedjeljak, 11. travnja oko 20 sati zbog uzrokovanja prometne nesreće…