NATJECANJE MLADEŽI CRVENOG KRIŽA U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

1712 0

NOVA GRADIŠKA, 16. ožujak 2013. – Na danas održanom 15. lokalnom natjecanju mladeži HCK u pružanju prve pomoći u kategoriji podmladka prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Nova Gradiška.

 

U konkurenciji sedam ekipa Lara Matijević, Lara Nađ, Lara Josipović, Anamarija Lukačević, Ana Marija Kao i Ivana Bivolčević, predvođene mentoricom Nevenkom Bjelić, i ove su godine potvrdile primat ekipa u pružanju prve pomoći koje posljednjih godina dolaze iz njihove škole. Dodajmo da je drugo mjesto zauzela također ekipa iz OŠ „Ljudevit Gaj“. Po broju osvojenih bodova ekipe prve pomoći Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ bile su uvjerljivo najuspješnije.

 

U kategoriji mladeži prva je bila ekipa Gimnazije Nova Gradiška u sastavu Dolores Musić, Nikolina Lovrić, Martina Klarić, Helena Jakičić i Nikolina Zeljko. Mentorica im je bila Sandra Hruban.

 

Ekipe pobjednice plasirale su se na međužupanijsko natjecanje mladeži CK koje će se održati u Novoj Gradiški, a domaćin će biti OŠ „Ljudevit Gaj“.

 

Otvarajući natjecanje u nazočnosti predstavnika Grada Gorana Bašića , ravnatelj Gradskog društva CK Franjo Pavlović, zahvalio je voditeljima mladeži u osnovnim i srednjim školama koji sklopu školskog programa i slobodnih aktivnosti provode zdravstvene i socijalne programe, šire znanje o međunarodnom pokretu i Hrvatskom Crvenom križu, razvijaju prijateljstva i toleranciju.

 

Na ovogodišnjem natjecanju, uz dvije ekipe iz OŠ „Ljudevit Gaj“ nastupile su ekipe iz osnovnih škola „Matija Antun Relković“ Davor (2), „Ante Starčević“ Rešetari, „Markovac“ Vrbova i „Antun Mihanović“ Nova Kapela-Batrina.

Related Post