NOVA IZVRŠNA GRADSKA VLAST

1577 0

NOVA GRADIŠKA, 12. travanj 2016. – Nova novogradiška izvršna vlast na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem jučer je od povjerenika Krunoslava Glavača preuzela vlast.

 

Dužnost će profesionalno obavljati gradonačelnik Vinko Grgić i zamjenica nadležna za društvene djelatnosti Vesna Đapić, dok će Mirela Glavaš, zamjenica nadležna za gospodarstvo dužnost obavljati volonterski.

 

Zašto je tako odlučeno obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

-Do sada je u društvenim djelatnostima bila jedna druga situacija. U posljednja dva mandata su zamjenice gradonačelnika došle na te pozicije zbog svoje vrhunske pozicije, da tako kažem, u društvu. Osobe su to koje svoj posao rade jako dobro, koje su imale utjecaj i koje su obilježili velikih pozitivni predznaci. One su i dalje radile na svojim mjestima i mučile se kako da usklade vrijeme tamo gdje rade i ovdje.

U društvenim djelatnostima ima jako puno posla. Zato smo Vesnu stavili kao profesionalku da bude na raspolaganju svim udrugama, od onih u oblasti kulture i sporta do onih u tehničkim i drugima interesima. Imat će znatno više vremena za njih. S udrugama ćemo razgovarat i pomagat im u radu. Lijepo je doći na neku predstavu, presjeći nekakvu vrpcu ili otvoriti izložbu.

Želimo aktivno sudjelovati u radu udruga. Već smo razgovarali o brojnim projektima koji se nude, a da naše udruge u njima ne sudjeluju. To je problem. Osnova sve ga će bit usmjeravanje udruga na viši nivo i sudjelovanje u projektima uz našu podršku i podršku Industrijskog parka i Razvojne agencije. Puno je udruga i dobrih djelatnosti s kojima se ljudi bave. Zato ćemo ih maksimalno podržati – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Gradonačelnik i zamjenica Mirela Glavaš smatraju da njeno obnašanje volonterske dužnosti neće imati negativne posljedice na gospodarsku djelatnost i poslove koja se od njih zahtijevaju. Mirela Glavaš kaže da će se maksimalno angažirati i naglašava da je do sada u gospodarstvu bila angažirana 24 sata, pomagala brojnim tvrtkama i ne vidi razloga da to tako ne bude i dalje.

Kaže da njena tvrtka do sada nije poslovala s Gradom i ni jednom njenom tvrtkom tako da nema nikakve sumnje ni bojazni da ću doći u sukob bilo kakvog interesa.

Related Post

Župan neće u Sabor

Autor - 19/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2011. – S obzirom na nespojivost funkcija župana i saborskog zastupnika, župan Danijel Marušić svoj će…