NOVE MOGUĆNOSTI STUDIRANJA U NOVOJ GRADIŠKI

1479 0

NOVA GRADIŠKA, 2. lipnja 2016. – Potpisom Sporazuma između grada Nove Gradiške i Obrazovne grupe Zrinski o obrazovnoj, znanstveno – istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji, Nova Gradiška je okrenula novu stranicu

u pristupu obrazovanju i razvoju poduzetničkih potencijala.

 

-Danas smo potpisali Sporazum o suradnji s gradom NG i na taj način svi građani imaju popust na sve obrazovne programe obrazovne grupe Zrinski od 10% bez obzira da li ih realizirali u NG ili to bio “on line” studij ili bilo koji drugi u Zagrebu. Dovoljno je imati osobnu iskaznicu na kojoj piše da ste stanovnik NG i realizirati taj popust-rekao nam je u razgovoru Vitomir Tafra, predsjednik Upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski.

U Gradskoj vijećnici održana je 31. svibnja i prezentacija o on line načinu studiranja te o prednostima studiranja iz mjesta stanovanja. Dakle, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, kao članica Obrazovne grupe Zrinski, omogućava građanima Nove Gradiške studiranje bez napuštanja mjesta stanovanja.

Potpisanim porazumom i njegovim Dodatcima građanima Nove Gradiške pružena je prilika za upis po povoljnijim uvjetima na preddiplomski stručni studij Ekonomija poduzetništva, diplomski specijalistički studij Management malih i srednjih poduzeća te od jeseni i novi program – diplomski specijalistički studij Projektni menadžment.

Obrazovna grupa Zrinski, 19 godina se bavi sustavnim obrazovanjem za poduzetništvo. Krenuli su s Gimnazijom i Ekonomskom školom Katarine Zrinski, nakon toga Pučkim otvorenim učilištem Petar Zrinski, Visokom školom Nikola Šubić Zrinski, Inovacijsko razvojnim centrom i sada Institutom za obrazovanje za poduzetništvo.

-Prezentirali smo u NG mogućnost on line studiranja s obzirom da imamo akreditirana tri programa, jedan je stručni studij i dva specijalistička, svima onima koji su zainteresirani da mogu i na taj način sebe usavršiti i završiti visoku školu. Sukladno važećem Zakonu mogu se upisati svi sa završenom srednjom školom, pa i trogodišnjom, bez polaganja državne mature, osim Gimnazijalaca koji moraju imati položenu državnu maturu. Svi oni koji su završili strukovnu školu dobivaju odgovarajući broj dopunskih predmeta kako bi mogli nadoknaditi razliku u programima, ali i oni se mogu redovno upisati-istaknuo je Tafra.

Postoji još mogućnosti dodao je Tafra i naglasio slijedeće:

“Informativni konzultativno ispitni cetntar moguće je otvoriti i u NG ako bude 20 zainteresiranih studenata gdje bi im onda omogućili neposrednu komunikaciju s profesorima i na taj način bi oni puno lakše studirali i pratili nastavu. Kroz naš studentski poduzetnički inkubator omogućujemo stjecanje iskustava u vođenju malih i srednjih poduzeća. Da li će netko danas-sutra pokrenuti bilo koji poslovni subjekt ovisi o nizu okolnosti i mogućnosti koje će se ukazati. Međutim svi mi završavamo komunikacije na tržištu i u nekom gospodarskom subjektu, a ta iskustva su dobro došla da bi se i pod nečijim rukovodstvom kod drugog poduzetnika moglo voditi odgovarajući ili odjel ili svoja znanja upotrijebiti za dobrobit tog poduzeća. Naš stručni studij košta 21.800 kn, a specijalistički 28.500 kn. Grad NG ima popust 10 % , a omogućujemo i otplatu na 10 rata”.

Prezentaciju su održali Anita Maršanić (prof. knjižničar) Vitomir Tafra i Ivica Katavić (dekan), a razvoj su ovoga projekta i načina obrazovanja i u NG podržali i gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić.

Svakako valja napomenuti kako Visoka škola Nikola Šubić Zrinski razvija cjeloživotno učenje za poduzetništvo. Suvremenim obrazovnim i istraživačkim pristupom omogućava studentima vrhunsko poduzetničko obrazovanje za unapređenje regionalnog gospodarskog rasta, društvene zajednice i održivog razvoja.

Related Post

OBAVIJEST SLAVČE

Autor - 27/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2013. – Slavča je danas upozorila potrošače na neispravnost vode za piće iz gradskog vodovoda.

REKONSTRUKCIJA DRUŠTVENOG DOMA

Autor - 22/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 21. listopada 2013. – Kao što je 3. listopada obećao predstavnicima Gimnazije gradonačelnik Željko Bigović pobrinuo se da…