NOVOGRADIŠKA NOĆ MUZEJA

1994 0

NOVA GRADIŠKA, 30. siječanj 2016. – Otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom Demokracija život u oblacima Miroslava Pišonića sinoć se i Gradski muzej Nova Gradiška priključio hrvatskim gradovima koji su obilježavali Noć muzeja 2016.

 

Izložbu je u prostoru Turističke zajednice (bivša Bauerova knjižara) otvorila ravnateljica Gradskog muzeja Marija Mihaljević i izrazila zadovoljstvo što se Nova Gradiška pridružila hrvatskim muzejima, galerijskim i drugim ustanovama u obilježavanju Noći muzeja.

Miroslav Pišonić viši kustos i voditelj Galerijskog odjela Gradskog muzeja Nova Gradiška je osmislio i kreirao, a i autor je postave ove izložbe. O autoru i izložbi govorio je Zlatko Kozina, slavonsko-brodski umjetnik i član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek.

-Život u oblacima govori o izoliranom umjetniku koji se na neki način osjeća isključenim unutar zajednice koja ( ponekad i nesvjesno) anestezira bilo kakvo umjetničko djelovanje. No, to nikako ne znači da se autor miri s društvenom umrtvljenošću koja ga okružuje. Upravo je ta umjetnost i bila okidač koji je proizveo fotografije koje je umjetnik snimio s prozora svoje radne prostorije.

Miroslav Pišonić je svjestan da se promjena ne može događati deklarativnim i grlenim zahtjevima za savršenstvom zajednice u kojoj živi, no jednako tako zna da ni neoplasticistički pogled u slobodi u njegovom prostoru nije sloboda pogleda jer zna da je svijest pojedinca između ostalog i povijesna kategorija i da se umjetnost ne može izjednačiti sa životom. – naveo je Zlatko Kozina.

Miroslav Pišonić zahvalio se okupljenima na otvaranju izložbe, posebno svojim roditeljima koji su imali prvi put priliku vidjeti njegove radove i sudjelovati na jednoj ovakvoj manifestaciji.

 

Marija Mihaljević zahvalila se Turističkoj zajednici na ustupljenom prostoru, te Vinariji „Kovre“ i Općem poljoprivrednom gospodarstvu Sokić iz Cernika, koji su okupljene na Noći muzeja počastili vinom i cerničkim ćuptetama.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 22/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Druga večer Novogradiškog glazbenog ljeta tradicionalno je posvećena tamburaškoj glazbi, a tom posebnom slavonskom ozračju doprinijeli su…

DOM KULTURE

Autor - 09/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. srpanj 2014. – Presjek 30. godišnjeg stvaralaštva Predraga Lešića pokazan je izložbom ovog akademskog slikara otvorenom u…

IZLOŽBA U KNJIŽARI BAUER

Autor - 06/12/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 6. prosinca 2013. – Sinoć je u prostoru stare knjižare Bauer zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević otvorila izložbu…