OBILJEŽEN DAN OPĆINE VRBJE

1543 0

Odana je počast poginulim braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne države Hrvatske

 

VRBJE, 14. kolovoza 2013. – Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i svečanom sjednicom općinskog Vijeća, održanoj u obnovljenoj dvorani društvenog doma u Vrbju, jučer je obilježen Dan općine Vrbje.

 

Počast poginulim braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne države Hrvatske odali su predstavnici lokalne samouprave, udruga i društava, te političkih stranaka. Izaslanstvo općine predvodio je načelnik Igor Jurišić, a Brodsko-posavske županije župan Danijel Marušić. Počast poginulim braniteljima odala je i europarlamentarka Marijana Petir.

 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Stjepan Babić, a vodio Mato Višić.

Svečana sjednica je bila prigoda da načelnik Igor Jurišić govori o aktivnostima i projektima provedenim u proteklih godinu dana. O njegovom izvješću ćemo opširnije pisati.

Izdvojimo napore koji su ulagani i još se ulažu u osiguravanje prostora za rad mjesnih odbora i udruga, te zadovoljavanje drugih potreba građana. Završena je zdravstvena ambulanta U Vrbju , u tijeku je izgradnja društvenog doma u Savskom Boku, a privedena je kraju i adaptacija doma u Vrbju. U suradnji s OŠ „Mato Lovrak“ osiguran je prostor za rad MO u udruga u Visokoj Gredi. Nastavlja se projekt vodoopskrbe, a ove godine bilo je nužno područje općine štititi od poplave.

 

Načelnik Jurišić govorio je o zavidnom radu brojnih udruga i društava na području općine, te izborima u Mjesnim odborima i njihovom radu, pohvalivši pritom rad MO Sičice. I u proteklih godinu dana općina je provodila brojne socijalne programe kako bi se pomoglo najugroženijem dijelu stanovništva, te podupirala manifestacije po kojima općina Vrbje postaje sve poznatija.

 

Pohvalio je rad Općinskog vijeća i vijećnike jer su sve odluke donijeli jednoglasno, u interesu razvoja općine i poboljšavanja uvjeta života stanovništva. Zahvalio je svima koji su tome doprinosili posebno Brodsko-posavskoj županiji i njenim čelnicima. Posebno se zahvalio mještanima koji su doprinijeli, kako je naglasio, dobrim međuljudskim odnosima i širenju optimizma.

 

– Drago mi je da unatoč velikoj krizi općina postiže rezultate i da smo bili dobri suradnici po pitanjima koja će dovesti do boljeg života na području općine. Zahvaljujem se načelniku, njegovim suradnicima, Vijeću i vijećnicima, a posebno se članovima udruga koji svojim radom doprinose zajednici u kojoj žive.

Posebno bi zahvalio gospođici Petir, ne samo sada, već i kad je bila u Saboru, što je jako puno pomogla našim općinama i Brodsko-posavskoj županiji. Mnogi projekti, vrijedni puno novaca došli su njoj zahvaljujući – kazao je župan Danijel Marušić.

 

– Čestitka svima koji su danas dobili vrijedna priznanja jer su ona dokaz nesebičnosti i ljubavi koju svaki dan pružaju ljudima s kojima žive i dijele istu sudbinu – kazala je Martijna Petir posebno čestitajući načelniku i suradnicima što u teškim vremenima kada nema novca uspijevaju realizirati značajne projekte.

 

-Iako ste mala općina zasigurno imate veliku i sjajnu budućnost. Nadam se da će doći bolja vremena i da će oni koji odlučuju o raspodjeli financijskih sredstava raspodijeliti ih po potrebama, a ne po nekim drugim kriterijima, jer je Hrvatskoj nužno potrebna decentralizacija. Ti isti govore da nam općine uopće ne trebaju, a ja ću im iz općine Vrbje poručiti da svih projekata, kao i u drugim općinama, ne bi bilo da nema općina i ljudi koji ih vode i koji s mještanima prepoznaju potrebe. Nadam se da će uskoro napredak biti veći uz podršku i suradnju koju vam i ja nudim, a vjerujem da će i s državne razine neke stvari uskoro promijeniti – kazala je Marijana Petir i zahvalila na podršci na izborima za EU parlament.

 

Predsjednik Vijeća Stjepan Babić, načelnik i zamjenik načelnika Igor Jurišić i Mladen Konjević uručili su općinska priznanja, udrugama, društvima i pojedincima za doprinos društvenom životu.

 

Priznanja su dobili: Udruga „HRAST“ Visoka Greda, Udruga mladih Mačkovac, Udruga mladih Sičice, DVD Vrbje, DVD Bodovaljci, DVD Dolina, DVD Sičice, KUD Vrbje, NK „Sava“ Mačkovac, NK „Slavonija“ Bodovaljci i Udruga „Pokladno jahanje“ Bodovaljci.

 

Posebna općinsko priznanje uručeno je Antunu Matijeviću – Dida Tunji, za razvoj vatrogastava općine Vrbje.

 

KUD Vrbje je izvelo prigodan program.

Related Post

DAN OPĆINE VRBJE

Autor - 17/08/2015 0
Svečana sjednica bila je prigoda da načelnik Igor Jurišić uruči prijenosno računalo Luki Ruškanu koji je osvojio prvo mjesto na…