OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

1792 0

NOVA GRADIŠKA, 1. travanj 2015. – Udruga za pomoć osobama s autizmom danas je svojim štandom na središnjem gradskom trgu još jednom skrenula pozornost sugrađanima na problem autizma i autističkih osoba u našem gradu.

Na taj su način članovi Udruge obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji se prema odluci Ujedinjenih naroda obilježava 2. travnja.

 

-Već sedmu godinu za redom obilježavamo Svjetski dan autizma. Ove se godine obilježava pod motom „ Danas šutim za autizam“. Treba zamisliti situaciju da ništa ne možemo iskazati riječima i zato danas šutimo.

 

Mogu reći da nas građani Nove Gradiške prepoznaju po plavim balonima, a vvjesnost o ovom složenom poremećaju je sve veća i veća.

 

Udruga postoji već 15 godina i imamo odjel koji uspješno funkcionira. Nedavno smo od Grada dobili jednu prostoriju u kojom mislimo organizirat senzornu sobu. Nadamo se da će tek za godinu ili dvije biti u funkciji zato što je oprema skupa, a i školovanje osobe koja bi tu radila traje oko godinu dana.

 

Trudimo se i radimo, a krajnji cilj nam je stambena zajednica za odrasle osobe s autizmom. Razgovaramo s gradonačelnikom Željkom Bigovićem da nam Grad dodijeli kuća s okućnicom u kojoj bi bila ta stambena zajednica za osobe s autizmom starije od 21. godine.

 

Potpora nam je uvijek dobro došla. Iako je financijska situacije svagdje loša uvijek ima dobrih ljudi koji pomažu, a pomaže nam i Grad. Živimo dan po dan. Autistično dijete je velika ljubav – kazala je predsjednica Udruge Vesna Mijatović.

Related Post

TAEKWONDO KLUB “VUKOVI”

Autor - 02/05/2012 0
Dana 29. travnja 2012. godine održano je osmo po redu taekwondo natjecanje pod nazivom ”Bljesak”. Osnivači taekwondo kluba u Novskoj…