Održana 1. sjednica Županijskog vijeća za prevenciju kriminaliteta

468 0

Autor bpz.hr
Slavonski Brod, 14. veljače 2020. – Na inicijativu Policijske uprave Brodsko-posavske , Županijska skupština osnovala je Županijsko vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Brodsko-posavske županije kao partnersko tijelo lokalne zajednice koje kroz preventivne aktivnosti i prevenciju štetnih ponašanja treba pokretati i predlagati mjere i programe za podizanje ukupne kvalitete života.
Pravni temelj za poslove prevencije kriminaliteta u Republici Hrvatskoj proizlazi iz međunarodnih pravnih dokumenata te ustavnih i zakonskih odredbi Republike Hrvatske. Županijsko vijeće za prevenciju kriminaliteta usklađivalo bi aktivnosti institucija i tijela, nositelja prevencije na području Brodsko-posavske županije, cjelovito sagledavalo probleme u gradovima i općinama, ukazivalo na primjere dobre prakse u prevenciji kriminaliteta, predlagalo i provodilo zajedničke mjere i preventivne programe, koordiniralo aktivnosti državnih i drugih institucija čiji je rad povezan s povećanjem sigurnosti i kvalitete života svih građana.
Stoga su na današnjoj sjednici, uz zamjenike župana Damira Mirkovića i Stjepana Bošnjakovića, nazočili i predstavnici PU Brodsko – posavske, Zavoda za hitnu medicinu, Centra za socijalnu skrb, Centra 112, Savjeta mladih Brodsko-posavske županije, ravnatelj Industrijsko – obrtničke škole u Slavonskom Brodu u ime srednjih škola s područja županije te predstavnici županijskih upravnih tijela čiji je rad usko povezan s ovom tematikom.
Na današnjoj, prvoj sjednici Županijskog vijeća načelnik Policijske uprave Brodsko-posavske Antun Valić i službenica u Uredu načelnika Irena Held prezentirali su provedbeni Program preventivnih mjera i aktivnosti usmjerenih ka povećanju sigurnosti na području PU Brodsko-posavske. Županijsko povjerenstvo utvrdilo je smjernice za pripremu i izradu mjera i aktivnosti koje će biti sadržane u Planu rada ovog vijeća u 2020. godini

Related Post

Položili vijence povodom Dana županije

Autor - 15/04/2011 0
SLAVONSKI BROD 15. travanj 2011. – Obilježavajući Dan Brodsko-posavske županije, 15. travnja, predstavnici Grada Slavonskog Broda, zamjenici gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić…