PAMTI SE PRVI DAN U ŠKOLI: Župan i gradonačelnik posjetili prvašiće u osnovnim školama

969 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 9. rujna 2019. – Počela je nova školska godina. Pred novim izazovima su učitelji, a isto tako djeca i njihovi roditelji. Prvašići su u školskim klupama! Za njih je ovo osobito značajno razdoblje u životu, jer zauvijek se pamti prvi dan u školi. Bilo je zato u novogradiškim OŠ „Ljudevit Gaj“ i „Mato Lovrak“ kod djece i roditelja puno emocija, neizvjesnosti i pomalo straha.
Prvašiće i njihove roditelje pozdravila je ravnateljica Blagica Pećnjak kazavši im kako škola nije mjesto za strah.
-Jako sam danas sretna što ste vi danas došli u našu školu. Ne bojte se ni nas, ni škole, ne bojte se ničega. Tu smo da rješavamo probleme i uživamo u sretnim trenucima – kazala je ravnateljica Blagica Pećnjak i predstavila im učiteljice Tereziju Višić i Sanju Kovarbašić.
Pozdravila je župna Danijela Marušića, njegovog zamjenika Damira Mirkovića i županijsku pročelnicu Anicu Vukašinović, gradonačelnika Vika Grgića i njegove zamjenike Ivanu Trupina i Borislava Vidošića.
Župan i gradonačelnik poželjeli su djeci sreću, da imaju lijepo djetinjstvo i školovanje i kazali da će im nastojati osigurati što bolje uvjete za školovanje. Župan je najavio obnovu OŠ „Ljudevita Gaja“, a gradonačelnik izvijestio da je Grad učenicima od 1. do 4. razreda kupio mape za likovni, a za učenike od 5. do 8. razreda pribor za tehnički odgoj.
Grad Nova Gradiška i Brodsko-posavska županija prigodnim su poklonima darivali prvašiće kako bi im prvi dan u školi bio što ugodniji i ostao u pamćenju.. Prigodan program za prvašiće i njihove roditelje pripremili su učenici drugih razreda.
Gradonačelnik sa zamjenicima posjetio je i OŠ „Mato Lovrak“ gdje su ih dočekali ravnateljica Vesna Cindrić i prvašići koji su također dobili prigodne poklone.
Župan Danijel Marušić sa zamjenikom Damirom Mirkovićem i pročelnicom Anicom Vukašinović, uputio se u Davor pozdraviti i zaželjeti sve najbolje davoračkim prvašićima, njihovim roditeljima i učiteljima.

Related Post

BLAGDAN SVETOG MIHOVILA I POLICIJE

Autor - 28/09/2012 0
SLAVONSKI BROD – Svečanim programom u dvorani Prometne policije u Slobodnici završen je program obilježavanja današnjeg blagdana Svetog Mihovila, odnosno…