PODRUČNI URED ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

1834 0

NOVA GRADIŠKA, 25. travnja 2014. – Nakon provedenih priprema, Područni ured za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod nastavio je s provedbom „Programa osposobljavanja stožera zaštite i spašavanja,

zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave“ s područja brodsko-posavske županije.

 

Dana 24. travnja 2014. g. održano je osposobljavanje Stožera zaštite i spašavanja i zapovjedništva civilne zaštite grada Nova Gradiška te Stožera zaštite i spašavanja općina Cernik, Rešetari i Vrbje, u prostorijama grada Nova Gradiška.

Sukladno programu osposobljavanja, polaznici su upoznati sa sustavom zaštite i spašavanja, svojim zadaćama, pravima i obvezama, te su dobili osnovna znanja za rad u stožeru zaštite i spašavanja u koji su imenovani odlukom predstavničkog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Teme su prezentirali službenici PUZS-a Slavonski Brod, uz aktivnu diskusiju svih sudionika. Osposobljavanje je ocijenjeno uspješnim, osobito primjena postupaka iz plana zaštite i spašavanja u simulacijskoj vježbi.

Kroz naredana 2-3 tjedna završiti će proces osposobljavanja stožera svih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s područja brodsko-posavske županije.

 

Autor DUZS/novagra

Related Post