POŽEŠKA BISKUPIJA

291 0

POŽEGA, 14. siječanj 2015. – Caritas Požeške biskupije pokrenuo je akciju pod nazivom „Kruh naš svagdanji“ kako bi pomogao siromašnim obiteljima i samcima u kruhu i mlijeku.

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Biskupijskog Caritasa Gorana Lukića susreo se 13. siječnja u prostorima Kolegija s predstavnicima tridesetak obitelji kojima se svakodnevno osigurava kruh i mlijeko. Pozdravio je korisnike i izrazio zadovoljstvo što im Caritas može pružiti spomenute namirnice. Istaknuo je kako je Požeška biskupija nakon određenih propitivanja došla do zaključka da u Požegi ne bi bilo prikladno otvoriti pučku kuhinju, jer smatra dostojnijim da oni koji su manjih materijalnih mogućnosti a zdravi su osigurati živežne namirnice da si sami prirede objed. No, istaknuo je da Središnja biskupijska kuhinja u suradnji s Caritasom svakodnevno pripravlja sedamdesetak obroka te ih raznosi samcima i bolesnicima koji si ne mogu osigurati jelo te da je akcija podjele kruha i mlijeka svojevrsna nadopuna tog nastojanja. Zahvalio je caritasovim djelatnicima kao i nazočnim korisnicima za suradnju u pomaganju siromašnih na način da se poštuje njihovo dostojanstvo. Izrazio je očekivanje da će dobri ljudi pružiti potporu navedenim karitativnim projektima.

 

Svi oni koji se žele uključiti u akciju mogu dostaviti svoj novčani prilog na račun Caritasa Požeške biskupije HR8523400091110549856.

Related Post

STARO PETROVO SELO

Autor - 17/12/2013 0
Na treću nedjelju Došašća i Nedjelju Caritasa, 15. prosinca, vjernici župe Staro Petrovo Selo obilježili su i spomen-dan blaženih Drinskih…

ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

Autor - 16/09/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 16. rujna 2013. – Biciklisti Župe Kraljice Svete Krunice, pod vodstvom njihovog župnika Ivana Štivičića, poslije nedjeljnog ručka,…