PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO SIBINJ

1722 0

Vijenci su položeni ispred spomen obilježja Sibinjskim žrtvama i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja

 

SIBINJ, 19. veljače 2014. – Ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana općine Sibinj održana je uz nazočnost visokih predstavnika državne i lokalne vlasti, pa su tako svečanom polaganju vijenaca ispred spomen obilježja Sibinjskim žrtvama, kao i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja u Sibinju nazočili predsjednik RH dr. Ivo Josipović, izaslanik predsjednika Sabora Damir Rimac, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, europarlamentarka Ruža Tomašić, saborski zastupnici, župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, načelnik Općine Sibinj Josip Pavić, predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Eraković, zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić, predstavnici političkih stranaka i mnogi drugi.

 

Po završetku svečanosti polaganja vijenaca održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su svi govornici istaknuli važnost događaja koji se odigrao upravo u Sibinju prije 79 godina kada su od strane hrvatskoj nesklonog režima Kraljevine Jugoslavije mučki ubijeni hrvatski seljaci, što je ujedno i jedan od simbola buđenja domoljubne svijesti, ne samo stanovnika Sibinja, nego cijelog hrvatskog naroda. Nažalost, mnogo godina poslije, hrvatski narod proživjet će istu sudbinu, no ovaj puta svoju će slobodu i neovisnost izvojevati zauvijek.

 

Načelnik Pavić u svom osvrtu na prošlogodišnje razdoblje istaknuo je da uz suradnju s Brodsko-posavskom županijom i resornim ministarstvima, a unatoč nepovoljnoj ekonomskoj situaciji, Općina Sibinj planira i realizira projekte s ciljem daljnjeg razvoja. Od toga je posebno izdvojio: uvođenje el. energije u mrtvačnice Bartolovci i Gromačnik te pripremu za konačno stavljanje u funkciju, asfaltiranje 450 m staze u Ulici Sib.Žrtava, rješavanje problema sanacije Ulice M.Gupca, izradu troškovnika za stazu u Bartolovcima, izradu prostornog izvješća o izvršenoj i planiranoj izgradnji infrastrukture, privođenje kraju projekta za prikupljanje podataka za grobni očevidnik, te uređenje godinama zapuštenog općinskog prostora u zgradi kraj pošte koji će služiti u svrhu održavanja sastanaka općinskih udruga i organizacija.

 

Po završetku svečanosti u Sibinju, delegacija državnog vrha zajedno s predstavnicima lokalne vlasti zaputila se prema tvrtki “Đuro Đaković”, gdje se održao sastanak s predstavnicima Uprave, a potom upriličen i obilazak pogona Specijalnih vozila.

Related Post