PREDSTAVNICI ATJ LUČKO U OKUČANIMA

5215 0

OKUČANI, 5. veljače 2016. – Legendarni zapovjednik specijalne postrojbe ATJ /Antiteroristička jedinica / Lučko Alen Klabot, jučer 4. veljače 2016. godine, boravio je u privatnom posjetu u Okučanima sa svojim suborcima i prijateljima.

Dočekao ih je općinski načelnik Aca Vidaković s izaslanstvom i gđa. Maja Lučić.

 

U Okučanima su posjetili  Spomen sobu VRO “Bljesak”, pogledali dokumentarni film i upisali se u knjigu dojmova. Tom prigodom Klebotu je uručen portret koji su na inicijativu Maje Lučić i njegovih suboraca   izradio poznati slikar, hrvatski ratnik Drago Matošević iz Davora.

 

Vidno potresen dočekom u Okučanima, sa suzom u oko, zapovjednik legendarne jedinice ATJ Lučko  se zahvalio na svemu uz riječi kako  su Okučani simbol zajedništva, snage i pobjede te da su mu oni urezani duboko u srce i uvijek će rado dolaziti u njih.
Njegovi pratitelji i branitelji koji su došli iz raznih krajeva Lijepe naše,  znak su da prijateljstvo stečeno u ratu ne završava s ratom te se drže krilatice: “Zajedno u ratu, zajedno u miru”!

U neformalnom druženju s  općinskim načelnikom Acom Vidakovićem, Ivanom Golubom direktorom “Sloboštine” i tajnikom općinskog vijeća općine Okučani Miloradom Oršulić – Micanom dogovoreni su neki zajednički projekti koji će se realizirati u bliskoj budućnosti.

 

Kako je već rečeno, uz legendarnog zapovjednika bili su njegovi suborci od kojih su neki uspješni poduzetnici, koji su nakon doprinosa u Domovinskom ratu puške zamijenili uspješnim poslovima. Jedan od njih je vrhunski vinar Dubravko Tomaz iz Motovuna,  Mladen Kranjčec iz Opatije svjetski poznati sudac u borilačkim sportovima kao i svjetski prvak u kik boxingu, Dario Marenić iz Nove Gradiske vlasnik tvrtke ELDA, Nevio Ban iz Umaga.

 

Antiteroristička jedinica Lučko je jedinica  specijalne policije RH u  sastavu Zapovjedništva specijalne policije MUP-a, posebno osposobljena za rješavanje kriznih situacija visokog rizika, posebice talačkih kriza.

Za Okučane  oni su simbol hrabrosti i slobode jer su u  VRO “Bljesak” dali svoj iznimni doprinos na prostoru Ivanovca na Psunju gdje su dvojica položili svoje živote: Vladimir Stojić Cac i Robert Erdelja uz još dvojicu pripadnika MUP-a Daniela Andrića i Tomislava Štefaniaka Komarca.

 

Related Post

DAN OKUČANSKIH UDRUGA

Autor - 16/06/2015 0
OKUČANI, 16. lipanj 2015. – U povodu blagdana sv. Vida Mučenika i Dana općine Okučani po prvi puta je održan,…

HEROJI SE NE ZABORAVLJAJU

Autor - 06/09/2013 0
OKUČANI, 6. rujna 2013. – U organizaciji Udruge specijalaca Domovinskog rata Ris Kutina i Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade…

HDZ IZBORI

Autor - 20/03/2012 0
OKUČANI, 19 ožujak 2012. – U nazočnosti dr. Danijela Marušića, predsjednika Županijskog povjerenstva HDZ-a, Mate Bilonjića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a…