PRIJAM ZA ANTONIJU DONZALLAZ DAKIĆ

1737 0

NOVA GRADIŠKA – Novogradiški gradonačelnik Željko Bigović u četvrtak 7. siječnja je u svom uredu upriličio prijam za Antoniju Donzallaz Dakić i uručio joj Nagradu grada s obzirom da nije mogla biti nazočna proslavi

Dana grada 8. prosinca i tada primiti ovo najviše gradsko priznanje.

 

Podsjetimo!

 

Antonija Donzallaz Dakić je rođena u Novoj Gradiški 3. travnja 1941. godine. Ima dvojno,  hrvatsko i švicarsko državljanstvo. U mirovini je i provodi ju dijelom u Švicarskoj, a dijelom u Novoj Gradiški. U travnju 2015. Internom je odjelu novogradiške bolnice donirala novi ultrazvučni uređaj-digitalni kardiološko vaskularni color doppler s dvije ultrazvučne sonde, ukupne vrijednosti 539.000 kuna. Uređaj je u funkciji i svakodnevno se koristi na dobrobit zdravlja naših ljudi. Radom na novom i suvremenom UZV aparatu smanjena je lista pacijenata koji čekaju ultrazvučni pregled, a najsuvremeniji uređaj značajno je podigao razinu kvalitete zdravstvene usluge našim pacijentima s kardiovaskularnim bolestima. Antonija Donzallaz-Dakić je dokaz svjesne i neizmjerno humane osobe koja je pomogla svome gradu, svojim ljudima i svojoj Hrvatskoj. Nagradom grada od srca joj upućujemo veliko Hvala!


-Jako sam ugodno iznenađena. Nisam se tome nadala i puno zahvaljujem na Nagradi grada koju ste mi dodijelili- rekla je Antonija Donzallaz Dakić. Također nam je u razgovoru dodala kako je sasvim normalno da se, ako je to moguće, pomogne onima kojima je to potrebno. – Nikada ne zaboravljam svoj grad i svoju Hrvatsku, a bolnici u Novoj Gradiški ovaj je aparat stvarno bio jako potreban – istaknula je Donzallaz Dakić.

 

Financijski iznos ove Nagrade  Antonija Donzallaz Dakić odlučila je donirati, a kako je dogovoreno, sredstva će u njezino ime biti predana novogradiškoj Udruzi za autizam „Sunce“ za potrebe uređenja senzorne sobe. Gradonačelnik Željko Bigović ovoj izuzetno humanoj ženi uručio je također i monografiju „Muške narodne nošnje zapadne Slavonije“ autorice prof. Vesne Kolić Klikić, muzejske savjetnice u Gradskom muzeju NG i novi broj „Novogradiškog godišnjaka“ autora Franje Samardžića, hrvatsku zastavu i buket cvijeća.

 

Ovim putem još jedanput od srca HVALA Antoniji Donzallaz Dakić na izuzetnoj ljudskoj i humanoj gesti.

 

Related Post