PROJEKT UDRUGE GLUHIH I NAGLUHIHG

1611 0

NOVA GRADIŠKA, 21. travanj 2016. – Udruga gluhih i nagluhih od početka rujna provodi projekt „Poduzetni i iznenađujući kroz 8 ključnih kompetencija“. Nositelj projekta je latvijski Baltic Regional Fund,

a provodi se u suradnji s partnerima iz Hrvatske, Estonije i Španjolske.

 

Projekt je odobren od strane Europske Komisije, u sklopu Ključne akcije 2 Strateška partnerstva, unutar Erasmus+ programa. Isti će trajati do ožujka 2017.

 

U periodu od 14. do 18. travnja 2016. održan je drugi transnacionalni sastanak u sklopu ovog projekta na kojem je sudjelovalo dvoje zaposlenika Udruge, koji su zaduženi za provedbu aktivnosti ovog strateškog partnerstva. Udruga gluhih i nagluhih bila je domaćin ovog transnacionalnog sastanka, a isti je održan u Zagrebu.

Tijekom sastanka predstavljeni su rezultati istraživanja o osam ključnih kompetencija kojeg su svi partneri proveli početkom ove godine kroz kvantitativnu online anketu, te kvalitativne intervjue s poslodavcima i stručnjacima. Rezultati su pokazali da su mladi uglavnom svjesni koje kompetencije imaju, te dobro detektiraju koje su kompetencije poslodavcima potrebne. Međutim, većina mladih koja je sudjelovala u anketi nije upoznata s Erasmus+ programom, i nikad nisu sudjelovali u njemu.

 

Također, prije samog sastanka, svi su partneri započeli s razvojem edukativnih društvenih igara s ciljem razvijanja svake od 8 ključnih kompetencija. Ideje su na sastanku predstavljene, te u narednom periodu krećemo u razvijanje samog proizvoda. Udruga je kao projektni partner zadužena i za izradu priručnika koji će sadržavati novoosmišljenu igru čiji je cilj razvijanje 8 ključnih kompetencija kod mladih; pravila i način implementacije drugih igara i metoda unutar neformalnog obrazovanja, te prateće materijale za prepoznavanje i priznavanje ishoda učenja u neformalnom obrazovanju kroz Youthpass certifikat.

 

Sastanak je bio vrlo produktivan, te smo zajedno s partnerima dogovorili daljnje korake. Sigurni smo kako će završni proizvod biti iznimne kvalitete, te će pomoći radnicima s mladima i trenerima u facilitiranju razumijevanja i razvoja 8 ključnih kompetencija.

 

Vjerujemo da će, uz provedbu navedenih radnih zadataka, ključni doprinos UGNG pružiti u dijeljenju dobre prakse kao iskusni provoditelj različitih projekata unutar Erasmus+ programa.

 

Autor: Nikolina Jureković, Odnosi s javnošću UGNG

Related Post