PROMETNE NESREĆE I PREKRŠAJI

1664 0

NOVA GRADIŠKA, 13. listopad 2014. – Dana 10. listopada, oko 13.10 sati, na autocesti, kod Starog Petrovog Sela, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo, jer se 65-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom Passat, njemačkih registracijskih oznaka, nije držala strane kretanja, već je vozilom prešla na travnatu površinu, udarivši u smjerokazni stupić. Vozilom je potom u zanošenju sletjela sa kolnika, probila zaštitnu ogradu, zaustavivši se na travnatoj površini nakon višestrukog prevrtanja. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 78-godišnji putnik, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok je vozačica lakše ozlijeđena. Policijski službenici su 65-godišnjakinju kazneno prijavili općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Dana 12. listopada, oko 1.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet u Novoj Gradiški, utvrdili su da 43-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom su u organizmu vozača očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,35 promila. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

U nedjelju, oko 13.50 sati, na novogradiškom području, alkoholizirani vozač je upravljajući Mercedesom prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, na način da je zbog ne držanja dovoljnog razmaka, kada obilazi parkirana vozila, udario u osobni automobil Polo i Vento, te potom napustio mjesto događaja, ne razmijenivši sa vlasnicima oštećenih vozila podatke o sebi i vozilu. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, ubrzo su ga pronašli i alkotestirali. Riječ je o 64-godišnjaku u čijem organizmu je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,89 promila, zadržan je u policiji do otriježnjenja, te prekršajno prijavljen.

Related Post