PRONALASCI UBOJITIH SREDSTAVA

1584 0

SLAVONSKI BROD, 13. srpnja 2016. – Iako nje od rata prošlo više od 20 godina eksplozivna sredstva i oružje još su uvijek opasnost za građane. Policija stoga još jednom podsjeća građane da je u tijeku akcija

„Manje oružja – manje tragedija“ te da bez sankcija mogu predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

 

Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, građani su jučer u dva slučaja pronašli neeksplodirana ubojita sredstva, koje su policijski službenici od njih preuzeli dok je u jednom slučaju policija od jedne osobe oduzela pušku, koju je nezakonito posjedovala.

 

U prvom slučaju, oko 7.30 minuta, u Slavonskom Brodu, građanin je u blizini kanala Mrsunja prilikom izvođenja radova, radnim strojem iskopao granatu 122 milimetara.

 

U drugom slučaju, oko 12 sati, drugi građanin je u Podcrkavlju pronašao metak za protuavionski top 20 mm, te odmah pozvao policiju. Ubojita sredstva su na siguran način preuzeli stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

 

U trećem slučaju se radilo o saznanju policije da 62-godišnjak na području općine Vrpolje nezakonito posjeduje pušku. Policijski službenici su od njega oduzeli pušku M48 te protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna i građani imaju mogućnost izbjeći prekršajne i kaznene prijave, ako policiji dragovoljno predaju oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koje nedozvoljeno posjeduju bez straha od sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje u policiju, zbog opasnosti prilikom transporta, već nazovu policiju na broj 192. Detaljnije o dragovoljnoj predaji oružja, građani mogu doznati pozivom na besplatan telefon broj: 08008892.

Related Post

TROMBLONSKA MINA U KANALU

Autor - 15/03/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 15. ožujak 2011. – Danas oko 09,30 sati u Kovačevcu su prilikom čišćenja kanala djelatnici „HEP-a“ uz dalekovod…