PRVI SAJAM TRADICIJSKIH PROIZVODA I RUKOTVORINA

1543 0

Sajam su organizirali Udruge žena „LAN“ iz Gornjih Bogićevaca i Turistička zajednica Nova Gradiška

 

GORNJI BOGIĆEVCI, 10. lipnja 2014. – Zahvaljujući inicijativi članica Udruge žena „LAN“ iz Gornjih Bogićevaca i potpori Turističke zajednice Nova Gradiška po prvi puta je u povodu Dana općine Gornji Bogićevci, kao jedna od popratnih manifestacija, organiziran sajam tradicijskih proizvoda i rukotvorina.

-Kada su žene iz udruge „LAN“ došle k nama s idejom da organiziramo jedan takav sajam na Dan općine Gornji Bogićevci prijedlog smo odmah prihvatili, izradili prijavnice i pozvali izlagače iz novogradiškog kraja. Iako je sajam održan po prvi puta i u jednom mini obliku, vrijedan je pozornosti jer su izloženi vrijedni proizvodi. Turistička zajednica Nova Gradiška daje potporu udruzi i načelniku općine Pavi Klariću koji je također podržao ovu ideju – kazala je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

Zadovoljni održavanjem sajma bili su općinski načelnik Pavo Klarić i župan Danijel Marušić.

-Izloženi su vrijedni radovi koji su naša tradicija i naša starina. Vjerujem da se oni mogu prodati i njihovi proizvođači ostvariti prihod, što je također jedan od ciljeva ovog sajma. Ljudi koji su došli na sajam imali su što vidjeti, ali i kupiti – kaže Pavo Klarić.

Župan Danijel Marušić pozdravio je izlagače i podržao održavanje sajma u ime Brodsko-posavske županije, te izrazio zadovoljstvo što se prilikom obilježavanja Dana općine organizirala jedna ovakva manifestacija, koja kako je rekao, osim što odiše tradicijom je i svojevrsna budućnost.

Related Post

ŽUPANIJA BEZ MINA

Autor - 19/11/2015 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 19. studeni 2015. – Općina Gornji Bogićevci bila je 17. studenog 2015. godine domaćin uvodne konferencije Projekta „Razminiranje…