Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“

563 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 17. prosinac 2019. – Pod predsjedanjem Ferde Došlića održana je redovna i izvještajna Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“na kojoj su usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju za 2019. godinu i plan rada za 2020. godinu. Skupština je bila prilika da se razgovara o brojnim aktivnosti koje su organizirane tijekom godine, a koje udruga provodi sa svojim članovima i volonterima. Da je ova godina bila uspješna za dvadesetak članova koje okuplja s novogradiškog područja i sve one koji s njima rade potvrdila su jednoglasno prihvaćena izvješće koje je podnijela predsjednica Kata Vukšić.
Predsjednica je zahvalila svima koji daju potporu u radu udruge, od pojedinaca, do obrta i tvrtki, prijateljima iz Herzogenauracha i posebno Poljoprivrednoj zadruzi Prvča koja je i ove godine u povodu blagdana Sv. Nikole članove darivala poklonima. Zahvalila se posebno prof. Miji Matoševiću, ravnatelju Industrijsko-obrtničke škole u koji je išao ili još ide dio članova udruge. Škola će, kako je istaknuo prof. Matošević, kao i do sada biti partner udruzi i njenim članovima koji se školuju za zanimanje pomoćnog kuhara i slastičara. Dobru suradnju  potvrdila je i Ana Turkalj, predstavnica  Centra za socijalnu skrb.

Kao i prošle godine i ove je bilo govora o nedostatku adekvatnog prostora za poludnevni boravak, jer sadašnji ne odgovara traženim standardima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sa Gradom Nova Gradiška i Centrom za socijalnu skrb taj će se problem nastojati riješiti. Jedan od načina je da se udruzi na korištenje dodijele dvije slobodne prostorije koje se nalaze uz sadašnje, a potom pronađe novac i kompletan prostor uredi prema traženim standardima.
Kako je naglasila Kata Vukšić, očekuje da će se naredne godine, zajedno s udrugama iz Pule i Vukovara, realizirati projekt čiji je cilj volontiranje članova, koji to mogu, u tvrtkama, obrtima i ustanovama kako bi se socijalizirali i što konkretnije uključili u društvo, a možda i zaposlili.
Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ će 2019. godinu završit sudjelovanjem na tradicionalnoj manifestaciji Advent u našem gradu i tradicionalnim druženjem uz božićno drvce u povodu blagdana Božića i Nove godine.

Related Post

MOBILNI ŠALTERSKI URED

Autor - 30/03/2015 0
SLAVONSKI BROD, 30. ožujak 2015. – Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je korištenje mobilnog šalterskog ureda na području Policijske uprave brodsko-posavske.