SKUPŠTINA UDRUGE UMIROVLJENIKA NOVA GRADIŠKA

2315 0

NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2016. – Udruga Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška održala je 13. svibnja redovnu izvještajnu godišnju skupštinu, na kojoj su usvojili Poslovnik, izvješća o radu i financijsko te prezentirali

i usvojili Program rada i financijski plan za ovu godinu.

 

Izvješće o radu podnijela je predsjednica prof. Nada Potočki i među ostalim istaknula slijedeće:

 

“Udruga Matice hrvatskih umirovljenika grada NG broji 295 članova koji su u 2015. platili članarinu i 36 koji su se učlanili i platili članarinu za 2016. , dakle ukupno 331 član koji mogu aktivno sudjelovati na Skupštini. Svojim radom nastojali smo zadovoljiti životne i kulturne potrebe svojih članova. Program smo rada ostvarili kroz brigu o zdravstvenom i socijalnom položaju članova, kroz obilazak bolesnih i nemoćnih, a mogli bismo to i unaprijediti kada bi Izvršni odbor dobio pravovremene informacije o broju takvih naših članova. Organizirana je nabavka ogrjevnog drveta, a u 2015. nije bilo primjedbi na kvalitetu drveta, kojega smo mogli platiti u nekoliko rata. Također su organizirana zimovanja (61 umirovljenik boravio u Banji Vrućici, BIH), ljetovanja ( 46 članova boravilo 10 dana u Segedu Donjem kod Trogira). Imali smo informatičku edukaciju članova u suradnji s volonterima ETŠ i ekonomske škole pod geslom “Mladost i iskustvo zajedno” (15-ak članova). Aktivnosti su se odvijale i kroz sekcije zbora, folklora, tamburaša, sportske, a posebna zahvala Julijani Žirovčić koja je informatičkim znanjem unaprijedila rad udruge što je vidljivo i načinom prezentacije velike većine naših aktivnosti na ovogodišnjoj Skupštini – rekla je, među ostalim, prof. Potočki. Zahvalila je i svim članovima Udruge koji su sudjelovali u uređenju društvene sale i postavljanju izložbe,…

Novogradiški umirovljenici sudjeluju na obilježavanjima svih obljetnica iz hrvatske povijesti i Domovinskoga rata i u tim prigodama su odjeveni u tradicijske nošnje svoga kraja pokazujući tako ljubav prema svom zavičaju i Domovini kao i onome što su nam u nasljeđe ostavili naši stari kao dio nacionalnog identiteta.

 

Također sudjeluju u svim manifestacijama koje organiziraju druge udruge u gradu, na NG glazbenome ljetu u Folklornoj večeri, na misama uz blagdan Svih svetih i Dušni dan, na Božićnom koncertu, a prošle su godine nastupili i na Smotri povratničkih folklornih skupina u Okučanima, kao i na prvom Festivalu kave i kolača u organizaciji Turističke zajednice.

 

Na Skupštini im je pozdravne i riječi potpore njihovome radu i aktivnostima uputila Vesna Đapić, zamjenica novogradiškog gradonačelnika te Ankica Glivetić, predsjednica Udruge umirovljenika na razini Brodsko-posavske županije.

Related Post