SPOMENIK POGINULIM BRANITELJIMA

2445 0

NOVA GRADIŠKA, 7. siječanj 2013. – Prilikom obilježavanja 21. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Širinci“, kod spomen obilježja Ivici Atlagoviću, zapovjedniku 2. bojne 121. brigade HV-e Nova Gradiška,

otkriveno je spomen obilježje i ostalim braniteljima koji su poginuli u toj vojno-redarstvenoj akciji. Spomen obilježje nadomak Širinaca posvetio je velečasni Željko Volarić.

 

Općina Rešetari, koja je već pet godina nositelj organiziranja obilježavanja obljetnica Akcije Širinci, izgradila je spomen obilježje za koje je Županija brodsko-posavska izdvojila 10.000 kuna. U ime Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, njegov predsjednik pukovnik Adam Tomičić zahvalio je županu Danijelu Marušiću i njegovim zamjenicima Ružici Vidaković i Davoru Vlaoviću, ali i Općini Rešetari i načelniku Zlatku Agi koji su na viši nivo podigli obilježavanje obljetnice vojne akcije koja svojim uspjehom i razbijanjem snažnog neprijateljskog uporišta uvelike doprinijela da se promijeni odnos na zapadno slavonskom ratištu u korist naših vojno-redarstvenih snaga.

Related Post