SURADNJA BOLNICE dr. J. BENČEVIĆ, BOLNICE U NOVOJ GRADIŠKI I MED. FAKULTETA U OSJEKU

1772 0

NOVA GRADIŠKA, 13. stzdenog 2015. – Ravnateljica Opće bolnice dr. Josip Benčević Slavonski Brod, pod kojom po sanacijskoj odluci Ministarstva zdravstva pripada i bolnica u Novoj Gradiški, primila je studente Medicinskog fakulteta iz

Osjeka koji će u novogradiškoj bolnici obaviti stručnu praksu na specijalističkom odjelu kirurgije.

 

Studenti medicine sa Medicinskog fakultetaka iz Osijeka u posjeti su bolnici dr. Josip Benčević, lokacija Nova Gardiška.

U Slavonskom Brodu je već ustaljena praksa da studenti medicine dolaze obaviti dio svoje studentske prakse.

U bolnici u gradu Nova Gradiška studenti iz Osijeka obavili su svoju praksu na kirurškom odjelu.

Dr. Zoran Jukić, koji je s osječkim kolegama i ostvario ovu suradnju, istaknuo je da će svakom studentu biti dodjeljen po jedan mentor koji će se maksimalno posvetiti svom mlađem kolegi. Od mentora će učiti i graditi kvalitetno iskustvo.

Osim same prakse osječki studenti bit će obogaćeni mnogim teoretskim predavanjima i seminarima do će u slobodno vrijeme odlaziti na organizirane turističke posjete.

– Ovo je sigurno vrlo velika stvar jer se nadamo da će jednog dana isti obaviti svoj pripravnički staž u gradu Novoj Gradiški, a možda se javiti i na natječaj za neku od specijalizaija koje su na ovom lokalitetu sigurno potrebne. Npr. od anestezije, pedijatrije, kirurgije, fizikalne, otorilnolarIngologije, urologije itd.

Nadamo se sad kad su upoznali našu bolnicu da će se i javiti na neki od natječaja, osnovati u Novoj Gradiški svoj radni odnos i obitelj jer BEZ LIJEČNIKA NEMA RAZVITKA NI BOLNICE, NI ZDRAVSTVA.

Koje su trenutno deficiratne specijalizacije u bolnici Nova Gradiška?

 

Na lokaciji Nova Gradiška deficitarna je anesteziologija, ali ona je također deficitarna u cijeloj Hrvatskoj, a možda i u Europi.

Nedavno sam raspisala natječaj za specijalizaciju na koji se nitko nije javio od liječnika.

Osim u anesteziologiji svakako je deficitrana pedijatrija, međutim i na svim drugim mjestima bi bilo prostora za liječnike, tj. nove specijaliste. To se odnosi na odjel fizikalne terapije, na neurologiju, psihijatriju, otorinolaringologiju, urologiju..

Jedino, u uvom trenutku, možda je dostatan broj internista i kirurga što ne znači da i u im odjelima sa godinama neće biti specijalizacija dok svih ovih već spomenutih u Novoj Gradiški nedostaje. – riječi su dr. Ljepše Rakas-Vujčić, ravnateljice Opće bolnice dr. Josip Benčević Slavonski Brod.

Prijem studenata bio je upriličen u uredu ravnatelja u novogradiškoj bolnici.

Related Post