TRAŽI SE DIREKTOR

2012 0

NOVA GRADIŠKA, 3. svibanj 2012. – Iako je natječaj okončan, povjerenstvo za izbor direktora Gradskog radio d.o.o. je obavilo posao, još uvijek je velom tajne obavijen izbor čelne osobe te informativne kuće.

Svi nadležni sve znaju, ali nitko to javno neće reći. Jedini koji kaže da ništa ne zna je predsjednik Skupštine Gradskog radija Ivan Sertić, On kaže da ništa ne zna.

 

Zašto je to tako govora je bilo na prošlotjednoj konferenciji za novinare gradske organizacije HDSSB-a čiji je član Dubravko Gubić bio i član povjerenstva za izbor direktora.

 

-Zakonski je bilo potrebno da se raspiše natječaj. Neki problemi su bili razlog da se otvori natječaj za imenovanje direktora Gradskog radija. Na koordinaciji između HDSSB-a i SDP-a je dogovoreno da će se formirati povjerenstvo, koje će imenovati gradonačelnik, a koje će provesti natječaj, prikupiti ponude, razmotriti ih i ocijeniti, te izabrati osobu za koju smatra da je sposobna i ima reference da bude direktor. To se i dogodilo. Gospodin Dubravko Gubić je bio član tog povjerenstva, ostala dva člana su bila Ivan Adžić ispred SDP-a i Zlatko Zebić kao tajnik Grada.

 

Nakon zatvaranja natječaja povjerenstvo je dalo mišljenje za kandidate i HDSSB se očitovao koga želi za direktora. Nakon toga je uslijedio niz telefonskih poziva gospodinu Zebiću i gradonačelniku s pitanjem što se događa i zašto još uvijek direktor nije imenovan. Gradonačelnik odgovara da treba nešto promijeniti, otpustiti tri djelatnika i vidjeti što će s tim biti. Ne daje konkretan odgovor i ne znamo što se tamo događa. Onaj tko treba u konačnici završiti su priču je predsjednik Skupštine gospodin Ivan Sertić. On je taj koji je trebao postupiti po zaključku povjerenstva i u određenim rokovima uz obrazloženje obavijestit ostale kandidate, jesu li ili nisu primljeni jer se maju pravo žaliti. To je normalna legalna priča koja je trebala biti davno završena. Zašto nije završena meni nije jasno. Nakon pitanja zašto nije završena nismo dobili konkretan odgovor. Ja ne znam što gradonačelnik planira i što se to događa. Zbog čega smo raspisivali natječaj? To su ozbiljne stvari. Što se događa treba pitati gradonačelnika i gospodina Zebića, kao tajnika Grada, jer je natječaj uredno i legalno objavljen i proveden- kazala je Dinka Matijević.

 

Iako se mogu čuti razne priče, ne treba špekulirati o razlozima raspisivanja natječaja, a isto tako i držanja u tajnosti imena izabranog direktora. Treba nekoliko dana pričekati kada ćemo imati očitovanje gradonačelnika.

Related Post

NEKI IPAK MOGU BITI USPJEŠNI

Autor - 26/09/2012 0
ELDA sudjelovala u natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta i za izuzetno kvalitetan program za izvoz stoga dobila subvenciju u iznosu…