Turistička prezentacija Slavonije u Ljubljani

295 0

Turističke zajednice klastera Slavonija:  Brodsko – posavska, Osječko – baranjske,  Požeško – slavonska, Virovitičko – podravska i Vukovarsko – srijemska sukladno dogovorenim zajedničkim aktivnostima te odobrenju Glavnog ureda HTZ-a za posebne prezentacije klastera u 2019. godini, predstavile su turističku ponudu klastera slovenskom tržištu.

Prezentacija se održala u ožujku u hotelu SharatonFourPoints. S obzirom na primarne interese tržišta, na to da se klaster u Ljubljani predstavlja svake godine te s obzirom na novine i ključne atrakcije u turističkoj ponudi, naglasak prezentacije bio je na boravku u prirodi, aktivnostima u prirodi te općenito na zdravlju. Bilo da je riječ o mjestu boravka ili odabiru hrane.

U dogovoru s Predstavništvom HTZ-a, koncept je promijenjen te je tematska ponuda predstavljen a putem panel rasprave. Sudionici panela bili su:

  1. Maja Jurlina, predstavnica Parka prirode Papuk koja je ujedno govorila i o Parku prirode Kopački rit;
  2. Tomislav Zadro, predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza govorio je o ponudi, aktivnostima i sadržajima za bicikliste na području Slavonije;
  3. Željka Kovčalija, vlasnica hotela s michelinovom preporukom te broda koji vozi po Dunavu govorila je o sadržajima uz rijeku i na rijeci te kako domaće, autentične namirnice koristi u gastronomskoj ponudi hotela na način da je isti dobio ovu vrijednu preporuku.
  4. MelisaBešlić, višegodišnja posjetiteljica destinacije Slavonije, ujedno i dugogodišnja suradnica sustava turističkih zajednica u aktivnostima oglašavanja na slovenskom tržištu. Govorila je o svojim iskustvima, doživljajima i impresijama destinacije iz ugla posjetitelja.

Predstavnica organizatora prezentacije bila je gđa Ivana Šimecki, stručna suradnica u Turističkom uredu TZ VSŽ, budući je nositelj ove prezentacije u ime Klastera Slavonija ovaj puta bila TZ VSŽ.

Moderatorica panela bila je direktorica Predstavništva, gđa Metka Bradetić. Tijekom trajanja razgovora, na platnu iza sudionika nizale su se fotografije tematski ujednačene s temom govornika.

Sudionike prezentacije pozdravio je i Veleposlanik RH u Sloveniji, gosp. Boris Grigić.

Nakon održanog panela, svi sudionici kušali su domaću autohtonu hranu i piće koja je dio nacionalnog projekta  „Okusi“.

 

Related Post