U OČEKIVANJU KONSTITUIRANJA GRADSKOG VIJEĆA

656 0

Na sjednici vijećnici moraju najprije sami sebe dovesti u poziciju da postanu gradski vijećnici i to potvrditi prisegom kojom se obvezuju da će prava i obveze obavljati savjesno i odgovorno radi gospodarskog i socijalnog probitka Grada Nova Gradiška

 

NOVA GRADIŠKA, 22. travanj 2016. – Gradsko vijeće Nove Gradiške, ako se uspije konstituirati, imati će u ovom sazivu 17 vijećnika. U odnosu na rezultate izbora za Gradsko vijeće koje je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo navodeći imena vijećnika po redoslijedu na listama, na jučerašnju konstituirajuću sjednicu došli su i zamjenski vijećnici.

 

Marija Kartlovčan-Subić i Zrinka Ferenčina su morale svoj mandat staviti u privremeno mirovanje zbog nespojivosti obnašanja dužnosti, a Dražen Oršulić se, nakon ostavke u GO HDZ-a, odrekao i vijećničkog mjesta.

Zbog nespojivosti dužnosti svoj mandat je u stanje mirovanja stavio gradonačelnik Vinko Grgić (SDP), a umjesto njega gradski vijećnik je Slobodan Radivojević.

Dr. Dražen Oršulić (HDZ) podnio je neopozivu ostavku, a umjesto njega vijećnik je Ivan Curić.

Sa Liste grupe građana Marija Karlovčan-Subić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta MAR i Zrinka Ferenčina zaposlenica u gradskoj upravi su svoje mandate stavile u mirovanje zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti pa je kao šesti na listi vijećnik postao Boris Lovrić. Gradski vijećnici sa liste SDP – Hrvatski laburisti su: Vlatko Grainer, Franjo Kikić, Milan Mateša, Marijan Radić, Slobodan Radivojević, Ljepša Rakas-Vujčić i Borislav Vidošić.

Gradski vijećnici s liste Domoljubne koalicije su Ivan Curić, Đurđa Marijanović i Davorin Sliušurić (HDZ), Dario Marenić (HSP AS) i Zoran Jukić (HSS).

Gradski vijećnici s liste Grupe građana su Željko Bigović, Zorica Lalić, Ernestina Straga-Šašić i Boris Lovrić.

Gradski vijećnik s liste HDSSB-a je Dubravko Gubić.

Do održavanja druge konstituirajuće sjednice moguća su i druga vijećnička preslagivanja.

 

Vijećnici, dakako, moraju prisegnuti da će prava i obveze člana Vijeća obavljati savjesno i odgovorno radi gospodarskog i socijalnog probitka Grada Nova Gradiška i RH, da će se u obavljanju dužnosti člana pridržavati Ustava, zakona i Statuta Grada Nova Gradiška te štititi ustavni poredak Republike Hrvatske. Prisegu moraju i potpisati.

 

Ove bi riječi trebale nešto značiti i prisege bi se morali držati svi bez iznimke.

 

Dakako, moraju najprije sami sebe dovesti u poziciju da postanu gradski vijećnici, a ponajprije doći na sjednicu što su jučer propustili učiniti dr. Zoran Jukić (HSS) i dr. Boris Lovrić (Lista građana).

Related Post

ČESTITKA GRADU ZA ROĐENDAN

Autor - 30/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 30. studeni 2015. – Izložbom i Susretom pjevačkih skupina, pod nazivom „Na te mislim“ 28. je studenoga i…