ŽUPA BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

1901 0

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji novogradiške župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i Pastoralnog vijeća 8. je svibnja upriličeno obilježavanje Majčinog dana i Dana župnog zajedništva.

Devetu je godinu za redom na poseban, sadržajan i topao način u župnoj crkvi održan program majkama u čast, a sudjelovali su brojni mališani i mladi, polaznici vrtića i Osnovnih škola pod vodstvom svojih odgajateljica i vjeroučiteljica te časnih sestara. Volonterke i volonteri župnog Caritasa i Udruge volontera grada pekli su palačinke kojima su se sladila djeca i svi posjetitelji. Mališani su zaigrali i nogomet, a cilj je ovoga okupljanja bio provesti kvalitetno vrijeme u zajedništvu, koje nam je toliko potrebno.

 

“Nastojimo pozvati sve, koji žele i mogu, na sudjelovanje u programu. Tijekom ovih godina, uz mlade, nastupili su i novogradiški umirovljenici, HPD “Graničar”, svirala je i Gradska glazba, vještine prezentirao i Taekwando klub, ma tko god nešto dobro radi pozvan je to i prezentirati. Ono što nam se, na žalost, danas događa u Hrvatskoj i što je izraženo je da su jedni protiv drugih, a upravo nam ovaj blagdan govori ZAJEDNO, biti za jedno. Isus moli na Posljednjoj večeri da svi budu jedno. Inače bismo trebali biti više opredijeljeni ZA, a ne PROTIV. Tako je i ovaj događaj poticaj i izazov da živimo jedni uz druge, jedni za druge i da, ako treba, umremo jedni za druge.

 

Jedno je ovozemaljska majka, a mi uvijek naglasak stavljamo na Nebesku majku. Ovo je mjesec svibanj kada molimo krunicu, a i naša župa je posvećena na čast Bezgrješnog začeća Blažene Device Marije tako da nam je to izazov, primjer i poticaj da živimo poput Blažene Djevice Marije, a ona je uzor i majkama i zaštitnica obitelji”, istaknuo je vlč. Perica Matanović novogradiški župnik.

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 23/04/2014 0
Prigodom proglašenja svetim pape Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, od 23. do 27. travnja vjernici ove Biskupije hodočaste u…

ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

Autor - 11/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – U župi Kraljice svete Krunice održana je trodnevnica uoči svetkovine bl. Alojzije Stepinca. Mise…