ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

2073 0

Pozdravljam jedinstvo koje je bilo u županijskoj Skupštini bez obzira što je bilo komentara tko je bio prvi i kad je netko prvi napisao dopis ili nije. Bitno je da smo se složili da pravosudne institucije moraju ostati

u Slavonskom Brodu – kaže župan Danijel Marušić

 

SLAVONSKI BROD, 18. veljače 2014. – Tematska sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije bila je prilika da se još jednom razmotre dvije teme koje su koncem prošle i početkom ove godine u središtu interesa građana cijele županije, posebno djelatnika u pravosuđu i zdravstvu i politike. Postignut je konsenzus po pitanju reorganizacije pravosudnog sustava i problemu izmiještanja pravosudnih institucija iz Slavonskog Broda. Sve političke opcije su podržale zaključke i iskazale protivljenje najavljenim promjenama odnosno spajanjem Općinskog suda i Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu s onima u Požegi.

 

Jedinstven je stav da u novoj mreži sudova bude Općinski sud u Slavonskom Brodu uz zadržavanje stalne službe u Novoj Gradiški. Zahtijeva se i vraćanje Trgovačkog suda u Slavonski Brod.

 

Potpune suglasnosti nije međutim bilo u slučaju spajanja Opće bolnice Nova Gradiška s brodskom bolnicom jer je SDP bio suzdržan.

Postignuti konsenzus komentirao je župan Danijel Marušić.

 

-Daj Bože da takvih konsenzusa bude više. Ono što me je ražalostilo je da se u Skupštini i dalje govorilo „mi smo prvi, mi nismo krivi“ i slično. To bi trebali izbjegavati. Ono što veseli je konsenzus oko zaključka za nepravedno pravljenje mreže sudova. Grad Slavonski Brod to nije zaslužio, jer nema niti jednog kriterija i ne znam čime su se vodili da predlože takvu mrežu sudstva. Međutim, nije to samo Općinski sud u Slavonskom Brodu, manje se spominjao Općinski sud u Novoj Gradiški što je isto katastrofa da u slučaju ode jer je to naš drugi grad u županiji. Pozdravljam jedinstvo koje je bilo u županijskoj Skupštini bez obzira što je bilo komentara tko je bio prvi i kad je netko prvi napisao dopis ili nije. Bitno je da smo se složili da pravosudne institucije moraju ostati u Slavonskom Brodu.

Interesantno je i spajanje bolnica. Bolnica u Novoj Gradiški je preko 165 godina. Prolazili su razni politički sustavi, prolazile su države i nitko ju nije ukidao. Sad smo se mi u ovom vremenu našli pametni da nešto ukidamo, da bi u stvari samo trpjeli ljudi – kaže župan Danijel Marušić.

Related Post

USKRŠNJI SAJAM U NOVOJ GRADIŠKI

Autor - 06/04/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Turistička zajednica Grada Nova Gradiška obavještava da će u organizaciji s udrugom ČPKB “Tkanica” povodom nadolazećih uskršnjih…