UREĐENJE SREDIŠTA VRBJA

1726 0

VRBJE, 21. lipnja 2016. – U tijeku su radovi na uređenju središta Vrbja. Grade se pješačke staze i parkiralište.Osim što će ljepše izgledati središte Vrbja bit će i funkcionalnije, a cijeli prostor omogućiti će bolji pristup

društvenom domu javnim ustanovama. Radio se i o prostoru na kome se odvijaju razne manifestacija među kojima je i tradicionalno Rokovo u Vrbju.

Vrijednost radova koje izvodi požeška tvrtka Promet građenje je 500.000 kuna, a sredstva su osigurana u općinskom proračunu.

-Jedan dio radova sufinancira Brodsko-posavska županija. Očekivali smo sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Iako još uvije ne znamo hoćemo li dobiti novac krenuli smo s radovima koji su sada u završnoj fazi i pred asfaltiranje.

Središte Vrbja nije bilo primjereno uređeno i dugo se čekalo na njegovo uređenje. Sada na tom prostoru imamo društveni dom, novu zdravstvenu ambulantu, poštu, područnu Osnovnu školu i općinsku upravu, a tu nam je i crkva – kaže načelnik Igor Jurišić.

Related Post

U POVODU DANA OPĆINE VRBJE

Autor - 19/08/2015 0
VRBJE – Svečana sjednica Općinskog vijeća upriličena u povodu Dana općine bila je prigoda da načelnik Igor Jurišić uruči prijenosno…