VINKOVAČKE JESENI

1373 0

VNKOVCI – Drugog dana 50. Vinkovačkih jeseni, veći dio programa bio je posvećen mladima. Urbane jeseni započele su GRAFFITI JAM-om. Crtači grafita iz cijele Hrvatske rado su se odazvali na poziv domaćina, Udruge Hip-Hop Vinkovci,

te su svojim djelima ukrasili više od 100 četvornih metara zida u dvorištu Tehnološkog parka.

I dok su crtači grafita bojali zid u Tehnološkom parku, u veliko šatoru se održavao prvi dio Međužupanijske smotre folklora, koja je okupila 13 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, te Bosne i Hercegovine.

Na maloj pozornici u Slavonskom sokaku, nastupale su gostujuće folklorne skupine. Uz tamburaške sastave iz Vrbovca i Koprivnice, posjetitelji Sokaka mogli su uživati i u autohtonoj reri KUD-a iz Sinja. U nastavku je na pozornicu izašao i Tamburaški orkestar sa solistima i ženska pjevačka skupina KUD-a Šumari iz Vinkovaca, koji su jednosatnim programom privukli pažnju prolaznika i gledatelja.

Tradicijske tonove zamijenili su nešto moderniji. Naime, nakon šumara, na maloj pozornici održano je međunarodno breakdance natjecanje, a u sklopu Hip-Hopa na Orionu.

Program se na kraju preselio u glavni šator u kojem su održani koncerti. Prvo je zapjevao Elemental, a nakon njih u jubilarnom 10. službenom elektronskom partyju Vinkovačke jeseni, nastupio je Valentino Kanzyani, zatim DJ Alen & Adam, te Onio. (Mario Brčić)

Related Post

Ljetna turneja benda Meritas

Autor - 15/07/2019 0
Meritas otkriva nove koncertne destinacije – od Visa do Špancirfesta U godini posvećenoj njihovih prvih 20, Meritas širi svoj glazbeni…